Hlavní obsah

Máte volno, slyšeli hokejisté. A tak se Kempný chystal udělat kšeft v květinářství

Původně plánovaný odpolední trénink s ohledem na večerní zápasy v posledních dvou dnech nakonec vedení hokejové reprezentace stanovilo jako dobrovolný, takže na led půjdou jen hráči nezapsaní na soupisce (obránce Ščotka s útočníky Lencem a M. Kovařčíkem) a třetí gólman Vejmelka. Zbytek týmu dostal na neděli volno, aby den před dalším duelem MS proti Švýcarsku alespoň na chvíli vypnul a dostal hokej z hlavy.

Sestřih utkání Norsko - ČeskoVideo: Česká televize

Článek

„Dopoledne jsme si dali regeneraci, někdo šel na kolo, jiní zase do sauny. Odpoledne asi dojde i na spánek,“ říkal útočník Daniel Voženílek s tím, že v pátek po utkání s Finy i o den později s Nory se hráči dostávali do postele až po půlnoci a třeba on sám usnul až kolem druhé hodiny ranní.

„Program máme náročný, tak se volné odpoledne hodí. Možná někdo půjde na procházku, třeba já konkrétní plán ještě nemám. Chtěl bych si ale zdřímnout a pak se třeba někde cournout a dát si kafe. A možná se podívám i na hokej,“ plánoval Voženílek.

Jednoznačně se ukázal morál týmu. Hráči si zatím šli, hodnotí duel s Norskem Radim RulíkVideo: Sport.cz

Obránce Michal Kempný zase využije chvíle volna k strávení času s rodinou. „Po obídku pojedu za rodinkou a odpoledne trošku přepnu od hokeje jinam. Je Den matek, tak musím koupit nějaký kytičky,“ nezapomněl zadák Sparty na sváteční den.

V první třetině jsem klukům nepomohl, říká Petr Mrázek. Letos se mi to už ale párkrát stalo a mentálně jsem silný, abych to zvládl. Video: Sport.cz

„Jednu vezmu mamce, pak své paní a sestře. Všechny jsou maminky. Plus ještě jednu kytku koupím pro svého malého, aby ji dal své mamince. Jednomu nejmenovanému květinářství v Praze udělám pěkný kšeft,“ smál se Kempný.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Soutěž: Největší hokejový fanoušek

Pošli fandící fotku a vyhraj hodnotné ceny v soutěži na Novinky.cz