Hlavní obsah

Let z Bostonu bez komplikací. Pastrňák a Zacha už se připojili k národnímu týmu

Aktualizováno

Očekávaná „zásilka“ z Bostonu už je na místě. Útočné duo David Pastrňák a Pavel Zacha přistálo před obědem v Praze, na letišti prošlo VIP východem a zhruba v jednu odpoledne dorazilo do hotelu Stages u pražské O2 areny, v němž je reprezentace během šampionátu ubytována. A ve 14 hodin dorazili i na setkání s novináři.

V Bostonu neměli radost, že jsem hned odletěl, přiznává David Pastrňák. Ani nevím, kdy jsem hrál v Česku naposledy, hrozně se těším!Video: Sport.cz

Článek

Pastrňák se Zachou odcestovali z Bostonu v neděli večer s přestupem v Paříži. „Let byl v pohodě a jsem rád, že jsem tady. Drobné komplikace měla akorát rodinka, musela přebookovat let a dorazí později,“ prozradil Pastrňák.

Podle fotografií z pražského letiště dorazila i jejich výstroj, a tak by nic nemělo bránit jejich nastoupení do úterního zápasu proti Kanadě (16.20), v němž půjde o první místo ve skupině. „Nemám s tím problém. Jeden trénink a hned se dostat do zápasového tempa není nic příjemného, ale snad to zvládnu,“ usmál se pátý nejproduktivnější hráč základní části NHL.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

David Pastrňák a Pavel Zacha po příletu do Prahy.

Připustil, že samotné rozhodování, zda do Prahy dorazit, nebylo vůbec snadné. „Otazníků tam bylo dost. Samozřejmě jsem chtěl přijet, ale v klubu neměli moc radost. Hokeje bylo hodně, hrál jsem spoustu minut. Nelíbilo se jim to, ale musím jim poděkovat, že mě pustili. Pochopili, že pro mě bylo hodně lukrativní přiletět letos do Česka,“ líčil 27letý Pastrňák.

Pro stejně starého Zachu bude duel s Kanadou premiérou v seniorské reprezentaci. „Hrát doma je pro mě velká věc, vyrůstal jsem tady. Cítil jsem, že reprezentace o mě stojí. Komunikace probíhala dobře, to byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl přijet,“ líčil.

Samotný trénink, který český tým absolvoval od desíti do jedenácti, Pastrňák se Zachou ještě nestihli. Poprvé by se tak v Praze měli „sklouznout“ v úterý dopoledne na předzápasovém rozbruslení.

Nejčerstvější posily by měly nastoupit v jedné formaci. „Bylo by to super. Mohl bych naskočit s kýmkoliv, ale s Davidem jsme teď spolu hráli skoro dvě sezony. Je to s ním jednoduché, prostě jeden z nejlepších hokejistů,“ podotkl Zacha.

S kým budou hrát posily z Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha? Nabízí se spojení s Ondřejem PalátemVideo: Sport.cz

Na druhé křídlo by k sobě mohli dostat Ondřeje Paláta, o čemž nasvědčoval dopolední trénink. „Palič je velmi zkušený veterán, získal dva Stanley Cupy. Měl jsem šanci si s tím zahrát na Světovém poháru pár tréninků, možná i pár zápasů. Je ohromně chytrý, bojuje. Super hráč, dá se s ním ťuknout, nebudeme mít problém se souhrou,“ řekl Pastrňák.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.