Hlavní obsah

Ledecká jako dítě v cukrárně, Sedlák od ní cenu nedostal: Mrzelo mě to, ale fotku už máme

Hvězda mezi hvězdami. V dresu svého dědy a bývalého hokejisty Jana Klapáče navštívila olympijská šampionka Ester Ledecká už utkání s Dánskem. Při duelu proti Velké Británii se však dostala i na led a do zákulisí domácího mistrovství světa. „Je čest s ní být na fotce,“ líčil hokejový reprezentant Lukáš Sedlák, se dvěma góly nejlepší hráč sobotního utkání.

Dvougólový Lukáš Sedlák se těší na volno. Pojede domů, oddechnout si od hotelu a setkat se s blízkýmiVideo: Sport.cz

Článek

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká nejprve za aplausu vyprodané O2 areny předávala ocenění nejlepším hráčům utkání. Tedy jen zástupci britské strany brankáři Benu Bownsovi, na Sedláka se nedostalo. „Trochu mě to mrzelo, asi by to byl větší zážitek. Aspoň jsem se s ní pozdravil,“ vykládal autor tří bodů.

Ze záběrů na samotnou Ledeckou to však vypadalo, že si slavnostní událost nejvíc užívá sama 29letá zimní královna. Při ohlušujícím potlesku tribun si jen se smíchem schovávala hlavu do dlaní a o pár minut později si vychutnávala pohled do zákulisí u kabiny, kde čekala na příchod českých hokejistů.

Když se hráči blížili ke kabině, Ledecká s nadšením poskakovala a s výrazem natěšeného dítěte v cukrárně si s reprezentanty postupně ťukla pěstičkou. Pak zapózovala s úsměvem a v objetí s brankářskou trojkou v obleku Karlem Vejmelkou.

Sestřih zápasu Česko – Velká BritánieVideo: Česká televize

A dohnala i to, co nestihla s útočníkem Sedlákem. „U kabiny jsme se vyfotili. Je to čest s ní být takhle na fotce, protože přece jenom, co dokázala a dokazuje, je neskutečný. Takhle dominovat ve dvou disciplínách je nádhera,“ uznale pokýval centr elitní formace.

Právě první útok zařídil proti Velké Británii všechny čtyři góly. „Cítili jsme se dobře, napadalo nám to tam,“ pochvaloval si Sedlák, jenž od začátku druhé třetiny útočil na hattrick. „Kašička (Ondřej Kaše) mi říkal, ať se snažím střílet nebo jít do brány, že mě tam zkusí najít. Samozřejmě škoda, že to nevyšlo, ale hlavně že máme tři body,“ uvědomoval si 31letý útočník.

Po první třetině na mě sedla únava, přiznává Martin Nečas. Ale jsem rád, že jsem zápas odehrál a rozjezdil nohy Video: Sport.cz

Národní tým tak zvládl i další duel v roli favorita a už má jistotu, že v základní skupině neskončí hůře než třetí. „Já popravdě ani nevím, jak to tam teď vychází. Jen v pátek říkali, že máme jisté čtvrtfinále, ale dál vůbec nevím, jak to tam je. Těžké pro mě k tomu něco říkat. Druhou skupinu už vůbec nesleduju,“ přiznal Sedlák.

Napadalo nám to, ale nepřeceňoval bych to, říká skromný Roman Červenka. Vyšel hned začátek a celá lajna získala sebevědomíVideo: Sport.cz

Závěrečné utkání proti Kanadě je na programu až v úterý. Na neděli dostali hráči úplné volno. „Myslím, že všichni to ocení. Načerpáme trošku síly jak fyzické, tak mentální. Přece jenom toho hokeje je hodně,“ mínil. „Bydlím v Praze, takže si pojedu domů oddechnout od hotelu a uvidím se s blízkými,“ doplnil Sedlák.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.