Hlavní obsah

Konkurovali bychom nejlepším, souhlasí s Pastrňákovým nápadem na společný tým bývalý slovenský hokejista

Bylo to rýpnutí do vedení zámořské NHL, když si hokejista David Pastrňák po finále mistrovství světa postěžoval, že Češi budou chybět na turnaji elitní čtyřky. V podcastu Spittin‘ Chicklets pak navrhl, že by na akci mohl vystupovat klidně československý tým. A proti by nebyli ani na Slovensku.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Bostonské duo David Pastrňák (vlevo) a Pavel Zacha.

Článek

„Byli bychom schopni postavit velmi dobrý tým, který by konkuroval i největším favoritům,“ uvedl bývalý obránce Róbert Pukalovič pro Nový Čas. „Obě země mají skvělé hráče, kteří by neměli problém zapadnout do jedné kabiny. Samozřejmě čeští hráči by v kabině zřejmě měli převahu,“ dodal.

Trojnásobný vítěz slovenské extraligy ale nechtěl spekulovat, jak by mohl tým složený z českých a slovenských hráčů vypadat. „Už jen kvůli tomu, že v období, kdy by se měl tým skládat, by hrála velkou roli aktuální forma hráčů. Těch kvalitních ale máme určitě dostatek,“ tvrdí nyní 63letý Pukalovič, který kariéru končil přesně před dvaceti lety v Nitře.

Pastrňák s nápadem československého výběru přišel před pár dny. Turnaje čtyř zemí, který se uskuteční na konci příštího roku, se zúčastní Spojené státy, Kanada, Finsko a Švédsko. Tedy země, které mají velké zastoupení v NHL.

„Cítili jsme to jako křivdu. Nemyslel jsem to nijak zle, spíš jsem si chtěl rýpnout. Chápu okolnosti. Jde o rychlý turnaj, neměli moc času na přípravu. Ale nechtěl jsem si nechat ujít příležitost k rýpnutí,“ přiznal Pastrňák v podcastu. „Je to trochu zvláštní, protože papírově jsme teď nejlepší tým na světě,“ dodal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.