Hlavní obsah

Nečas posílí nároďák na MS! Přiletí už v sobotu

Aktualizováno

Je to oficiální! Českou hokejovou reprezentaci posílí na domácím mistrovství světa útočník Caroliny Martin Nečas. Během první přestávky pátečního zápasu s Rakouskem to potvrdil generální manažer národního týmu Petr Nedvěd. „Zareagoval velmi rychle. Jsme rádi, že jeho zájem je velký. Zítra ho tu máme,“ pochvaloval si.

Potvrzeno. Martin Nečas posílí hokejovou reprezentace na MS, k týmu se připojí zítra dopoledneVideo: Sport.cz

Článek

„Zdravotní prohlídka dopadla dobře, exit meetings v Carolině také, prostě všechno, jak má být. Martin je na cestě,“ prohlásil Nedvěd.

Pětadvacetiletý forvard by měl do Prahy přicestovat už v sobotu dopoledne. „Jestli půjde všechno podle plánu, zítra v 10:30 by měl přistát. Trénink nejspíš nestihne. Jakmile se k týmu připojí a budeme vědět, že vše klaplo podle plánu, oznámíme i jméno hráče mimo soupisku, který s námi už dále trénovat nebude,“ prozradil GM nároďáku.

Není tak vyloučené, že by Nečas už v sobotu večer mohl naskočit do zápasu proti Velké Británii. „Uvidíme, jak se bude cítit, musí si sednout s trenéry a všechno probrat. Martin má obrovskou motivaci hrát na MS v Praze, je na něj natěšený. Je to taková náplast na týmově nevydařené play off,“ uvedl Nedvěd.

S Nečasem byl v průběhu sezony v kontaktu a účast od něj měl v případě vypadnutí Hurricanes přislíbenou. „O jeho zájmu jsme věděli dopředu, ale samozřejmě ho nějaké zranění mohlo vyřadit,“ uvědomoval si Nedvěd. Sám odchovanec Žďáru nad Sázavou přiznal, že nějaké šrámy po náročném play off má. „Ale zdravotní prohlídkou prošel, to je pro nás berná mince. Od toho se odrážíme,“ líčil generální manažer.

Národní tým si od Nečase slibuje velké posílení útoku. „V Carolině patří k nejlepším hráčům do ofenzivy, rozdílový hráč. To stejné od něj čekáme na mistrovství. Určitě nám pomůže hlavně na přesilovkách, které nám zrovna neklapou,“ věří Nedvěd.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Na jakou pozici v sestavě a místo koho ho realizační tým zařadí, však zatím neprozradil. „To je otázka na trenéry. Dozvíte se to zítra,“ podotkl jen Nedvěd.

V noci pochopitelně bude sledovat i vývoj série mezi Floridou a Bostonem, který prohrává 2:3 na zápasy, a v případě vypadnutí by mohli do Prahy přicestovat i David Pastrňák s Pavlem Zachou. „Uvidíme, jak to dopadne. Budeme čekat i do případného sedmého zápasu,“ doplnil generální manažer.