Hlavní obsah

Jak vyzrát na Nory? Nepodceníme je, slabší týmy neexistují, míní Kalous

Teoreticky by to měl být snadnější zápas než včera proti Finsku. Česká hokejová reprezentace ale rozhodně Nory neplánuje podcenit. „To si nemůžeme dovolit. Neexistují pro nás slabší soupeři. Jen soupeři, které chceme porazit,“ líčil po dopoledním rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous. Utkání mistrovství světa v pražské O2 areně s dalším severským sokem startuje ve 20:20 hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání ČR - FinskoVideo: Česká televize

Článek

Po náročném duelu s Finskem byl dopolední trénink jen dobrovolný. Na ledě se vedle trojice brankářů objevili jen náhradníci Jan Ščotka, Radan Lenc i Michal Kovařčík a dva ze členů čtvrté formace Jáchym Kondelík s Ondřejem Beránkem. V jaké sestavě ale půjdou Češi do utkání, Kalous neprozradil. „Nechceme odkrývat karty. Vše oznámíme opět až hodinu před zápasem, včetně gólmana,“ prohlásil.

Kouč věří, že tým bude mít sil na druhý duel ve dvou dnech dostatek. „Jsme na to připraveni, pro všechny je to stejné. Věříme, že hráči podají stejně bojovný výkon jako včera, protože si myslím, že výkon byl velmi dobrý. Hráči nechali na ledě opravdu všechno,“ chválil asistent Radima Rulíka.

Národní tým se po úvodním vítězství mohl uklidnit a trochu setřást tlak z domácího šampionátu. „Nervozita tam určitě hrála svou roli, ale zvládli jsme to výborně. Na týmu bylo vidět, že je maximálně koncentrovaný. Věřím, že naše výkony ještě půjdou krůček po krůčku nahoru,“ doufá Kalous.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Švýcarsko - NorskoVideo: Česká televize

Teď už se český výběr plně soustředí na další zápas. „Koncentrujeme se v maximální míře na náš výkon, hru a systém,“ poznamenal, ale poté se rozpovídal i o soupeři, který na úvod turnaje padl 2:5 se Švýcarskem. „Nemůžeme podcenit jeho síly a kvalitu bez ohledu na to, z jaké země pochází. I když Norové včera prohráli, ukázali, že jsou velmi bruslivým týmem,“ upozornil trenér.

„Mají velmi nebezpečný první útok, a když jsme zanalyzovali ten jejich včerejší zápas, tak musím říct, že bylo zřejmé, že mají velmi dobře sehrané situace v útočném pásmu, situace po bulích a podobně, na to si musíme dát pozor,“ mínil Kalous.

Národní tým by se potřeboval probrat v ofenzivě. Střelecké trápení po přípravném turnaji v Brně totiž pokračuje. „Vy asi čekáte na góly, my jen na vítězství. Pro nás není podstatné, jestli to skončí 1:0, nebo 3:0. Priorita je pro nás výkon, který povede k výhře a zisku bodů,“ líčil Kalous.