Hlavní obsah

Hokejisté slavili i na střeše autobusu. Nečas: Byl i nápad rozbít okno, už nám to moc nemyslí

Zaplněné Staroměstské náměstí dychtivě očekávalo příjezd hokejových mistrů světa. Když kolem páté hodiny odpolední přijel autobus s hráči, lidé nadšeně volali: „Už jsou tady.“ Národní tým přijel po zlatém úspěchu tradičně poděkovat fanouškům. Jediný hráč, který zažil oslavy i před čtrnácti lety, situaci zhodnotil výstižně. „To je něco neskutečnýho,“ pronesl kapitán Roman Červenka.

Oslavy hokejistů na Staroměstském náměstí.Video: Sport.cz

Článek

Ještě před vstupem na přichystané pódium se hráči rozhodli vylézt na střechu autobusu, který je ke Staroměstskému náměstí přivezl. „Byly tam i špatný nápady, že rozbijeme okno. Myslím, že teď už to nikomu moc nemyslí. Nakonec jsme v euforii vylezli nahoru,“ přiznal později útočník Martin Nečas, jenž si před novináři v opojném stavu i krátce zazpíval.

Někteří hokejisté měli hodně dlouhou noc. Obránce Tomáš Kundrátek přidal na sociální sítě příspěvek s přáním dobré noci kolem sedmé hodiny. Jeho parťák z Třince Daniel Voženílek přiznal, že ulehl až kolem osmé ráno po oslavě se spoluhráči a rodinnými příslušníky.

Fanouškovská reakce na výhru hokejového týmu na mistrovství světaVideo: Sport.cz

Dva výše jmenovaní hráči prožili vůbec skvělou sezonu. Kromě titulu mistrů světa vyhráli také českou extraligu. Voženílek se tak nemohl vyhnout otázce, aby obě oslavy porovnal. „Ono to moc nejde. Tady fandí celá republika, Třinec je menší město. Zatím si vůbec neuvědomuju, čeho jsme v Praze dosáhli,“ přiznal osmadvacetiletý útočník.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Oslava titulu mistrů světa na Staroměstském náměstí.

Červenka jako jediný z hráčů může hodnotit, zda oslavy titulu probíhají stejně jako před čtrnácti lety. „Pro mě jsou méně náročné než minule. Mám zkušenosti, takže jsem si šel lehnout. S věkem to nemůžeš přehánět,“ prozradil 38letý útočník.

Myslíte si, že oslavy budou ještě dlouhé?

„Nemyslím, vím,“ opáčil na další dotaz.

Cesta českého týmu za zlatemVideo: Sport.cz

„Je to opravdu neuvěřitelný. Strašně si vážíme lidí, kteří nám k titulu pomohli. Během těch dvou týdnů k nám jejich energie došla. Jsme rádi, že jim to teď můžeme vrátit,“ dodal.

Ještě na jedné věci se všichni hráči shodují. Pondělní noc bude opět dlouhá. Stejně jako tematicky znělo v hitu Heleny Vondráčkové, jenž na Staroměstském náměstí také vyhrával.