Hlavní obsah

Dočká se šampionát největší hvězdy? Byla by to neuvěřitelná posila, zní z kabiny

Rozhodně neprožívají povedený vstup do letošního mistrovství světa v Rize a Tampere. Po třech duelech nemají hokejisté Německa v tabulce ani bod, a tak i nadále tajně doufají v příjezd spasitele. Tím by se mohl stát hvězdný útočník Leon Draisaitl, jenž s Edmontonem vypadl ve čtvrtfinále play off zámořské NHL. V tuto chvíli se nabízejí dva scénáře: Buď si sedmadvacetiletá opora prodlouží sezonu a zaplní poslední dílek v německé nominaci, nebo si užije zasloužené volno po náročném ročníku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - USA Video: Česká televize

Článek

Zájem o příjezd druhého nejproduktivnějšího hráče slavné NHL neskrývá ani kapitán německé reprezentace Moritz Müller. „Samozřejmě bychom chtěli, aby přijel a pomohl nám," uvedl zkušený hráč po pondělní porážce 2:3 proti USA. Třetí porážka v řadě totiž odhalila rostoucí problémy v ofenzívě (skóre 5:8). A ty by mohl hravě vyřešit právě hvězdný Draisaitl, který za celou sezonu nasbíral ohromujících 146 bodů.

„Před několika dny v NHL vypadli, nehodí se mu hned psát nebo volat. Je potřeba s tím chvíli počkat," uvedl Müller, který se bude v nejbližší době pokoušet hvězdného útočníka zlanařit. „Nemohu posoudit situaci, ve které se Leon aktuálně nachází. Ani v Edmontonu to pro něj nebylo jednoduché," naráží obránce na vypadnutí Oilers ve čtvrtfinále v sérii s Vegas.

Draisaitl má letošní neúspěch s Edmontonem pochopitelně v hlavě. Příliš sdílný nebyl ani krátce po vyřazení, emoce byly silnější. „Je to selhání. Vnímám to jako promarněný rok," sdělil německý kanonýr, v jehož příjezd do dějiště hokejového šampionátu doufá i šéf německé reprezentace Christian Künast. „Leona si v týmu moc přejeme," přiznal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Švédsko - NěmeckoVideo: Česká televize

Spoluhráči se těší, spekulace ale nechtějí příliš řešit. „Byla by to neuvěřitelná posila, každý by z toho byl nadšený. Nesmíme ale teď nad jeho příjezdem příliš spekulovat," uvědomuje si obránce Moritz Seider.

Německá reprezentace má na soupisce stále jedno volné místo. Pokud by se skutečně povedlo Draisatila přesvědčit, byl by národnímu týmu zřejmě k dispozici až koncem týdne. Do té doby sehraje Německo další tři zápasy, které výrazně napoví o jeho osudu na mistrovství světa. Postupně se utká s Dánskem, Rakouskem a Maďarskem. Příští úterý přijde poslední skupinový duel proti Francii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - FinskoVideo: Česká televize

Tím, kdo ale v nejbližší době do Tampere skutečně dorazí, je brankář Philipp Grubauer, který přitom před několika hodinami „vyletěl" s týmem Seattle Kraken ze čtvrtfinále play off NHL proti Dallasu. Německý národní tým jednatřicetiletého brankáře zapsal na soupisku ještě před rozhodujícím 7. duelem a riskoval tím, že šampionát odehraje jen se dvěma gólmany...

Kdo je podle vás nejlepším českým útočníkem dosavadního průběhu MS v hokeji?
Ondřej Beránek
0,9 %
Roman Červenka
44,1 %
Jiří Smejkal
0,6 %
Filip Chlapík
0,6 %
Dominik Kubalík
12,2 %
Jakub Flek
1,5 %
Lukáš Sedlák
30,1 %
Jiří Černoch
0,8 %
Michael Špaček
0,7 %
Martin Kaut
0,5 %
Daniel Voženílek
3,6 %
Vladimír Sobotka
0,8 %
Filip Chytil
2,9 %
David Tomášek
0,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 18101 čtenářů.