Hlavní obsah

Dětský nálet v šatně hokejistů. Potomci obdivovali brankáře Dostála, Kvído Gudas si vyzkoušel i výstroj

Tak trochu to po středečním vítězném duelu s Dánskem vypadalo, že se kabina hokejové reprezentace proměnila v dětskou hernu, nebo že se hráči ocitli uprostřed dětské narozeninové oslavy. Po odpoledním mači se totiž dveře šatny rozrazily potomkům hokejistů. „Byl to dětský nálet,“ říkal útočník Ondřej Beránek. A jeho jmenovec Palát přidával: „Překvapilo mě, kolik jich tam je. Bylo to super, hrály si.“

Po vítězném utkání s Dánskem přišly za českými hokejisty do kabiny jejich děti. Nechtělo se jim pak domů. Video: Sport.cz

Článek

Ten nápad se zrodil v hlavě Radka Gudase, čtyřnásobného otce, a jelikož národní tým hraje v základní skupině jen dva odpolední zápasy, tak „dětský den“ padl právě na středu. „Ještě máme jeden v úterý proti Kanadě, ale to by už nebylo dobře načasované před čtvrtfinále. Takže to vyšlo parádně. Dětem se nechtělo domů, takže bylo jasné, že se jim to líbí,“ popisoval nehrající útočník Radan Lenc, který měl v šatně obě děti.

Děti naběhly do šatny hned po utkání. Střihly si s hráči i vítězný pokřik, což tedy menší trochu vylekalo, pak sebraly tátům hokejky a zkusily si i zápas.

Největším hrdinou byl podle záběrů z kabiny i vyprávění samotných hráčů gólman Lukáš Dostál a jeho výstroj. Gudasův syn Kvído si dokonce vzal lapačku, vyrážečku i brankářskou hokejku a nadšeně křičel přes celou šatnu na tátu, ať se podívá.

„Znám to z domu, že je to pro ně něco extra. Takže si to rádi oblékli a stříleli na sebe. Všichni kluci prostě chtějí chytat, plácat se v bráně a skákat po pucích. Časem to některé přejde, některým to zůstane a budeme mít skvělé gólmany,“ říkal Lenc.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Výhodou Kvída Gudase jsou rodinné vazby, protože jeho strejdou je Michal Neuvirth (má za manželku Gudasovu sestru Karolínu), takže se tahle brankářská „láska“ může rozvíjet. V šatně se pak objevily i děti právě Michala Neuvirtha či Jakuba Voráčka.

Ondřej Palát zase přivítal dcerku Adélku. „Zpočátku se trošku styděla, ale pak si to užila. Jak došla domů, hned usnula.“

Kdo má děti, tak ví, že večerní „padnutí za vlast“ je nejlepší barometr dětských prožitků. Hráči si pak celou akci pochvalovali, dokonce i ti bezdětní. „Bylo to krásně udělané. Kluci si to užili a i pro větší děti to byl zážitek. Je dobře, že se tady nezapomíná na rodiny,“ řekl útočník David Tomášek.

Soutěž: Největší hokejový fanoušek

Pošli fandící fotku a vyhraj hodnotné ceny v soutěži na Novinky.cz

Možná to nebylo naposledy, co potomci do kabiny zašli. Třeba útočník Beránek si je tam po domluvě s manželkou nevzal, rodina zůstala na tribuně. „Možná je vezmu do kabiny, když to cinkne,“ plánuje.

To by měla teprve dětská party grády.