Hlavní obsah

Nejdete si to užít! Rulík prozradil, co zaznělo v šatně před finále

Aktualizováno

Hráči se často oblékají odspoda nahoru nebo nejprve jednu stranu a pak druhou. I hokejoví trenéři ale mohou mít rituály. Jeden takový měl i reprezentační kouč Radim Rulík. Fotbalisté říkají, že vítězné bahno se z kopaček nemyje. Trenér pro změnu neměnil a nemyl vítězné ponožky.

Oslavy hokejistů na Staroměstském náměstíVideo: Sport.cz

Článek

„Už někdy v listopadu jsme si jako realizační tým koupili stejné ponožky. Mám dojem, že jsem je přinesl já. Videokouč Kuba Zelenka pak sehnal další. Já používal jeden pár celý šampionát. Ani jsem je nepral. Teď se vyperou, někam se uloží a příští rok je zase vytáhnu,“ usmíval se Rulík v rozhovoru pro ČT24.

Osmapadesátiletý kouč vyzdvihl kromě hráčů i celý realizační tým, jenž stojí za zlatým úspěchem na domácím mistrovství světa. Individuálně chválil všechny členy trenérského štábu. „Byli jsme výborně sehraní. Chemie mezi námi je úžasná a snad se nám podařila předat i týmu,“ pokračoval kouč hokejové reprezentace.

Čeští hokejisté o návštěvě premiéra Fialy a oslavách: Nepřežil pohár ani Špačkovo sakoVideo: Sport.cz

Poodkryl také detaily proslovu před finále se Švýcary, které nakonec Češi zvládli 2:0. Poslední zápas bývá velkým náporem na mentální stránku hráčů. Někoho může doběhnout tíha okamžiku, čemuž se ale realizační tým snažil zabránit.

„V šatně zaznělo, že neexistuje, abychom byli nervózní. Že musíme být sebevědomí a prezentovat se naším hokejem. Že do toho šlápneme od první minuty. Neříkali jsme hráčům, ať si to jdou užít, ale ať jdou podat ten nejlepší výkon a do něj nervozita nepatří,“ vyprávěl Rulík.

Při oslavách byl trochu střídmější než hráči. „Po finále jsme zůstali v hotelu s hráči. To byla nejkrásnější oslava, jakou jsem zažil. Teď už to nechávám na nich. Oni si to zaslouží, ty oslavy jsou pro ně, ne pro nás trenéry,“ vysvětlil.