Hlavní obsah

Antoš o nehodě: Zlámal jsem si snad všechno, co šlo. Jsem teď ležák

Propustili ho z jednotky intenzivní péče, už si tak na pokoji může pustit hokej a poslouchat, jak si vedou jeho kolegové. Po těžké nehodě z neděle na pondělí je snad televizní hokejový spolukomentátor Milan Antoš z nejhoršího venku a zvládl i rozhovor pro Sport.cz, pro který jinak píše populární Břitvu. „Zády a levou stranou těla jsem narazil do obrubníku a zlámal jsem si snad úplně všechno, co šlo,“ říká o nehodě, při které ho ze skútru srazil mexický řidič auta.

Foto: archiv Milana Antoše

Milan Antoš.

Článek

Milane, jak se to vlastně přihodilo?

Spousta lidí se akorát vracela z Rammsteinů. Na velké křižovatce (ulic Mladoboleslavská, Kbelská a Čakovická na Pražském okruhu u Klíčova) si každý dělal, co chtěl. Všude sice byli policajti, ale řidiči to otáčeli přes plné čáry. Policisté mě nechávali jet. Řidič, který mě srazil, stál v té době úplně mimo, kde ani neměl být. Jenže najednou se rozjel a zahnul. Mohl jet rychlostí tak 10 km/h. Já tam měl třeba 30. Kdybych nedopadl na ten obrubník, byl bych jen potlučený od asfaltu. Možná bych měl jen zlomenou klíční kost jako cyklisti, ale nic víc. Jenže jak mě vzal nejdřív do nohy a hlavní tlak pak šel na zadek motorky, tak mě to vymrštilo do vzduchu. A spadl jsem na hranu velkého obrubníku pro kamiony.

Byl jste v bezvědomí?

Chvíli ano, ale nedokážu říct, jak to bylo dlouho. Pak jsem se probral a začal jsem na zemi chrčet. Na rentgenu mi zjistili lehký pneumotorax, který by se ale měl sám zatáhnout. Mám zlámané prsty na nohách, ty jsem vůbec necítil. A zlámaná žebra, klíční kost i lopatku.

Víte, kdo vám zavolal sanitku?

Když jsem se probral, tak nade mnou stál člověk, který mě srazil, a mluvil na mě anglicky. Lehce anglicky umím, ale nejsem žádný Angličan. Jen jsem mu řekl, ať zavolá záchranku. Už tam u toho byla spousta lidí. Většina z nich se zrovna vracela z koncertu Rammsteinů. Pak dorazila i policie, dávala mi dýchnout, ale toho jsem kvůli špatným plicím nebyl schopen. Vzali mi pak krev až v nemocnici.

Jak jste na tom aktuálně?

Nejhorší na tom všem je, že mám zasaženou celou levou stranu, takže nemohu používat berle. Nemůžu si je dát pod levou ruku, protože na té straně mám zlomenou klíční kost i prsty na noze. Jsem vlastně ležák. Někdo mě vždycky bude muset vézt na vozíku.

Čeká vás operace?

Lékaři se na tom ještě domlouvají. Jestli se to má nechat být a vše se zahojí samo, nebo jestli podstoupit zákrok. V pátek mi udělají rentgeny a podle nich se rozhodne.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Jak dlouho potrvá léčba?

Šest až osm týdnů.

Máte na pokoji televizi a sledujete hokej?

Teď už jo, jak mě přeložili z JIP. Tam jsem koukal na telefonu. Včera jsem se díval na Kanadu s Rakouskem, ale jak jsem unavený, usnul jsem za stavu 4:1 pro Kanadu. A ráno jsem si říkal, že si ti Rakušani snad dělají p*del.

Související témata: