Hlavní obsah

Fanoušci vyberou jméno sexy maskotky pro MS, na Češky od 350 korun

Od sedmého listopadu budou moci fanoušci na webových stránkách Českého hokeje vybírat jméno maskotky pro hokejové mistrovství světa žen, které se od 9. do 20. dubna příštího roku uskuteční v Českých Budějovicích. Na výběr bude ze tří jmen. Ve stejný den navíc půjdou do prodeje vstupenky na turnaj, denní balíček i se zápasem Češek vyjde na 350, resp. 450 korun.

Foto: Český hokej

Logo a maskotka mistrovství světa žen, které se uskuteční v roce 2025 v Českých Budějovicích

Článek

Podobu sexy maskotky už organizátoři MS zveřejnili před půl rokem, teď bude na fanoušcích, jak se hrdinka s písmenem „H“ na hrudi bude jmenovat. Vybírat můžou z variant Alex, Tori nebo Ava.

„Jméno Alex je odvozené od Alexandry, tedy ochránkyně, co stráží ženský hokej. Tori je zase od Victorie, v překladu vítězství. A Ava naznačuje rychlost, pohyb, že se ženský hokej posouvá kupředu a může být na tom stejně jako ten mužský. Chtěli jsme přinést něco nového a něco, co bude sexy a bude mít i přesah,“ vysvětluje autor maskotky Filip Kregl.

„Nedílnou součástí bude i plášť hrdinky. Fanoušci takový plášť na velkých akcích vždy nosili v podobě státní vlajky na zádech. A právě plášť bude z vnější strany zdobený státní vlajkou,“ doplnil Kregl.

Vstupenky se budou prodávat ve dvou kategoriích. Balíček odpoledního zápasu a večerního českého vyjde na 350, resp. 400 korun, dvojzápas bez české účasti jde pořídit za 190, resp. 290 korun. Dopolední duely lze navštívit za 100 či 150 korun. Od 1. do 6. listopadu budou mít na lístky předkupní právo permanentkáři extraligového Motoru.

Elitní skupinu mistrovství světa žen bude Česká republika hostit poprvé v historii a organizátoři turnaje věří, že se podaří pokořit loňský rekord, kdy v americké Utice na šampionát zavítalo celkem 70 000 fanoušků. Což by České Budějovice překonat měly…

„Budeme spolupracovat se základními a středními školami v Jihočeském kraji i s Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích. Ta má celkem osm fakult, stejně jako je počet družstev, která se představí na MS. Jedna z myšlenek je, že by každá fakulta jeden z týmů v uvozovkách adoptovala,“ připustil viceprezident Českého hokeje Petr Bříza.

„Myšlenka vylosovat fakulty, aby vytvořily fanklub každému z účastnických týmů, je zajímavá,“ přidal se hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

„Ženské mistrovství světa je pro nás naprosto srovnatelná akce s mužským domácím šampionátem, věnujeme mu stejnou pozornost a péči,“ upozorňuje Bříza.

Zámořská PWHL; obdoba mužské NHL, se během MS přeruší, do Českých Budějovic tak dorazí ty nejlepší hokejistky z celého světa.

Rozhovor s Danielou Pejšovou a Anetou TejralovouVideo: Sport.cz

„Už jsem hrála na několika mistrovstvích, ale doma to bude něco speciálního. Velká pocta. Chceme fanouškům ukázat, že ženský hokej jde nahoru, že to není jen o tom mužském. A i od zahraničních hráček dostávám zprávy, jak se se do Česka těší. Mají ho rádi, i naše pivo,“ usmívá se kapitánka reprezentace Aneta Tejralová.

Šampionát v Českých Budějovicích však může přinést i komplikaci pro Motor. Ten by v případě postupu do semifinále extraligy či účasti v baráži nemohl hrát domácí zápasy v Budvar Aréně.

„O té kolizi od začátku víme. Buď jsme mohli MS v Českých Budějovicích zablokovat, nebo se ho stejně pokusit zorganizovat. Rozhodli jsme se pro druhou možnost,“ prohlásil Kuba.

Zatím není jasné, kde by v takovém případě našel Motor dočasný azyl. „V klubu to řeší. Logisticky nejjednodušší by byl Tábor. Kapacitně je toho relativně schopný. Ale nepředcházejme. Vyřešíme to společně se zástupci klubu,“ uzavírá Kuba.

Stadion v Táboře by však v takovém případě musel dostat extraligovou výjimku.