Hlavní obsah

Mistr světa Kubalík opouští NHL. Má nové angažmá

Aktualizováno

Hokejový útočník Dominik Kubalík po pěti letech opouští NHL a vrací se do Ambri-Piotta, ze kterého do zámoří odcházel. Letošní mistr světa podepsal se švýcarským klubem roční smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Dominik Kubalík oslavuje se spoluhráči gól na 2:0 během utkání Česká republika - Rakousko

Článek

Devětadvacetiletý plzeňský rodák si však návratem do Evropy dveře pro návrat do NHL nezavírá. Jeho kontrakt se švýcarským celkem obsahuje klauzuli o okamžitém odchodu zpátky za oceán, pokud se s některým týmem NHL Kubalík dohodne na smlouvě do 15. prosince letošního roku.

„Dominik se chce co nejdříve vrátit do NHL, ale dává přednost tomu, aby se udržel ve formě a začal sezonu v týmu v Evropě. Vyjádřil svou ochotu tak učinit v klubu, který mu již před pěti lety pomohl dostat se do NHL,“ uvedl švýcarský klub na svých oficiálních stránkách.

Kubalík v minulosti oblékal dres Ambri-Piotta dvě sezony, přičemž v té druhé (2018/19) se stal nejproduktivnějším hokejistou celé ligy a zároveň byl zvolen i nejužitečnějším hráčem soutěže. Celkově v klubu odehrál 90 zápasů, v nichž vstřelil 37 gólů a přidal 60 asistencí.

Za pět ročníků v NHL oblékal Kubalík tři roky dres Chicaga, předminulý ročník strávil v Detroitu a ten uplynulý v Ottawě. Za Senators zapsal v 74 duelech 15 bodů (11+4). Celkově má v nejslavnější hokejové lize světa na svém kontě 357 utkání a 176 bodů.

Účastník pěti světových šampionátů (na tom loňském byl s osmi góly nejlepším střelcem turnaje) Kubalík je tak během tří dnů už druhým Čechem, který mění NHL za švýcarskou ligu. V pondělí zamířil do Davosu jiný útočník Filip Zadina.

Související témata: