Hlavní obsah

Milion každému hokejistovi ze zlaté soupisky, dva náhradníci dostávají čtvrtinovou odměnu

Odehrála se kolem toho docela bouřlivá debata v hokejovém zákulisí. Na milion korun těsně před turnajem zvednuté prémie za případné zlato z letošního MS v Praze se po finálovém triumfu těšili všichni kolem národního týmu. Brali to tak trochu v duchu mušketýrského hesla jeden za všechny, všichni za jednoho.

Foto: Milan Malíček, Sport.cz

Vítání hokejistů na Staroměstském náměstí po zisku zlata z mistrovství světa

Článek

Zlatá česká parta prostě chtěla držet spolu i při vyplácení odměny za šampionát, postoj hráčů tímto způsobem prezentovali i Radko Gudas a Petr Mrázek, jenže výkonný výbor došel k tomu, že prémie se prioritně budou týkat jen hokejistů.

„Každý, kdo byl na soupisce pro mistrovství světa, a mohl tak přímo ovlivnit hru, obdržel rovný milion korun,“ potvrzuje Hadamczik, že navýšená prémie se týkala všech 26 hráčů, kteří získali zlaté medaile, tedy i třetího brankáře Karla Vejmelky či na poslední chvíli dopsaného obránce Jana Ščotky.

Nakonec se hledalo řešení, aby odměněni byli i další. „Oproti minulosti dostali odměnu i ti dva hráči, kteří se nakonec na soupisku nevešli, ale celý šampionát byli s mužstvem a poctivě se připravovali,“ prozrazuje Hadamczik, že výkonný výbor nakonec myslel i na útočníky Radana Lence a Michala Kovařčíka. „Kompromisně jim byla uznána odměna ve výši 250 tisíc korun,“ doplňuje šéf českého hokeje.

Celá milionová prémie nakonec přistála i na kontě kouče Radima Rulíka a generálního manažera Petra Nedvěda, asistentům trenéra připadla polovina. „Co se týče dalších členů realizačního týmu, tady je potřeba si uvědomit, že jeho členové mají na svazu celoroční platy, ke kterým po mistrovství světa obdrželi také patřičné odměny,“ vysvětluje Hadamczik s tím, že jim vyplacené finance se pohybovaly v řádu statisíců.