Hlavní obsah

Spartu čeká v Lize mistrů zápas o všechno: Výhra, nebo nečekaně rychlý konec

Parádní formu z domácí soutěže, v níž zvítězili v šesti z posledních sedmi zápasů, chtějí hokejisté Sparty prodat i v klíčovém závěrečném zápasu základní skupiny Ligy mistrů na ledě Salcburku. K postupu do osmifinále play off potřebují v ideálním případě vyhrát po 60 minutách. Naopak porážka (velmi pravděpodobně i ta za jeden bod) znamená konec v soutěži. Průběh utkání můžete sledovat v online reportáži na webu Sport.cz.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Sparty Josef Kořenář a útočník Pražanů Filip Chlapík

Článek

„Všichni víme, že potřebujeme vyhrát. A nejlépe za tři body. Chtěli bychom mít už v úterý jistotu postupu a neohlížet se na výsledky středečních zápasů. Proto musíme vyhrát v základní hrací době,“ uvědomuje si útočník Sparty Filip Chlapík.

Sparta vyrazila na zhruba 480 kilometrů a pět hodin dlouhou cestu autobusem už v pondělí. „S cestováním se musíme porvat, jsme profíci. Pomůže nám jet s denním předstihem a je jen na nás, jak se na utkání připravíme,“ ví Chlapík.

Pražané stáli nad propastí už minulý týden, kdy doma museli stůj co stůj porazit německý Bremerhaven. To zvládli, teď je však čeká ještě těžší soupeř. Vždyť Salcburku patří v 24členné tabulce Ligy mistrů druhé místo.

Rakušané sice na úvod doma prohráli se Skellefteou, pak ale zapsali čtyři vítězství v řadě, včetně triumfů v Curychu či Växjö. A už před utkáním se Spartou mají jistotu postupu.

„Nevím, jestli může být naše výhoda, že soupeř nebude pod tlakem. Je nám úplně jedno, jestli někoho nechají odpočívat, nebo nastoupí v plné sestavě,“ soustředí se Chlapík jen na svůj tým.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Salcburk má kvalitní mužstvo, nečeká nás nic jednoduchého. Mají dost zahraničních hráčů, takže od nich očekáváme kanadský styl hokeje,“ připomíná jiný útočník Roman Horák, že Salcburk má na soupisce pro Ligu mistrů zapsaných hned šest zámořských hráčů.

Hokejová Liga mistrů - 6. kolo
Salzburg - Sparta Praha