Hlavní obsah

Pardubický výbuch. Je to hořká tečka, smutní v Dynamu

První cíl v sezoně pardubičtí hokejisté nesplnili. Přitom po dvou zápasech skupinové fáze Ligy mistrů měli na kontě plný počet bodů a skóre 12:1. V tu chvíli asi nikdo nečekal, že by Dynamu ještě mohl protéct postup do play off mezi prsty. Jenže od té doby Východočeši prohráli všechny čtyři zápasy. Na závěr potřebovali v Sheffieldu zvítězit, ale padli 2:3 po nájezdech. „Vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. Mohli jsme to zvládnout, je to škoda,“ smutnil zaskakující kapitán Peter Čerešňák.

Foto: David Taneček, ČTK

Zklamaní hráči Pardubic na archivním snímku ze září 2024

Článek

Při absenci zotavujícího se Lukáše Sedláka, a tentokrát i Romana Červenky, dostal kapitánské céčko slovenský obránce. „Kluci, kteří ho nosí normálně, jsou zranění. Ale byla čest si ho vzít aspoň takhle na chvilku,“ líčil Čerešňák v rozhovoru pro sociální sítě klubu.

Ani on však nedokázal zabránit pardubickému výbuchu. Britský Sheffield doma dokázal zaskočit Spartu, Skellefteu a nyní si poradil i s českým vicemistrem. „Chtěli jsme opravdu moc vyhrát, až nás to v některých momentech svazovalo,“ mínil 31letý bek.

Hosté sice dokázali dvakrát smazat manko a v nájezdech šli dvakrát do vedení oni, jenže soupeř srovnal a v sedmé sérii rozhodl. „Měli jsme to dobře rozehrané, ale nevyšlo to. Tak to prostě je,“ lamentoval Čerešňák.

Příčiny prohry těžko hledal i kouč Václav Baďouček. „Domácí potrestali naše chyby v obranném pásmu a museli jsme dotahovat. To se sice povedlo, ale bohužel jsme potřebné dva body nezískali,“ litoval zaskakující trenér.

Dynamo tak první neúspěch prožívá už v polovině října. „Je to pro nás nepříjemné. Liga mistrů je prestižní záležitost, chtěli jsme pokračovat dál. Nedostat se mezi šestnáct nejlepších týmů v Evropě je pro Dynamo velké zklamání,“ uvědomoval si Baďouček.

Při absenci zkušených forvardů dostal šanci i 17letý Vít Macek, jenž odehrál už dvě utkání v extralize, ale v Lize mistrů se představil poprvé. A hned asistoval na první trefu Rákose. „Větší radost by mi udělala určitě výhra,“ připustil pardubický junior. „Postup měl být náš, je to hořká tečka. Musíme se z toho poučit, hodit to za hlavu a soustředit se na extraligu,“ dodal Macek.

V domácí soutěži Východočechy v pátek čeká repríza finále doma s Třincem. Oceláři na rozdíl od Dynama dokázali v Lize mistrů postoupit, v osmifinále narazí na dalšího z českých zástupců, pražskou Spartu.