Hlavní obsah

Pardubice zabojují o postup do play off Ligy mistrů v Sheffieldu, Třinec hostí Osvětim

Poslední hrací den skupinové fáze hokejové Ligy mistrů je tu. A večer se představí hned dva čeští zástupci. Extraligový mistr z Třince hostí od 17:00 polské překvapení z Osvětimi a bude chtít stvrdit svůj postup do osmifinále. O něj zabojují také Pardubice, které potřebují na ledě nevyzpytatelného Sheffieldu zvítězit, tento duel startuje ve 20:00 hodin. Průběh obou utkání můžete sledovat v online reportáži na webu Sport.cz.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Radost hráčů Pardubic.

Článek

Oceláři nakročili do osmifinále už ziskem cenného bodu z vedoucího Färjestadu. Před vlastními fanoušky ale rozhodně nechtějí outsidera podcenit. Souboj s polským celkem se má navíc odehrát před vyprodanými tribunami, dorazit má i početný zástup hostujících fanoušků. Osvětim totiž v Lize mistrů nečekaně nasbírala už osm bodů a bojuje o osmifinále.

Slezané jsou na devíti bodech z pěti utkání při skóre 17:13. V domácí soutěži se jim ovšem nedaří podle představ, na kontě mají dvě prohry v řadě a propadli se na desátou příčku. „Teď jsme ve sra**ách a budeme dělat všechno pro to, abychom se z nich co nejdříve dostali. Každý z nás si musí sáhnout do svědomí,“ kritizoval útočník Daniel Kurovský po nedělní prohře 2:4 s Karlovými Vary.

Pardubice naopak v extralize mají na kontě dvě vítězství v řadě, to už pod novým, zaskakujícím trenérem Václavem Baďoučkem, jenž si stoupl na střídačku po rezignaci Marka Zadiny. Baďouček vedl tým už minulý týden při domácím duelu Ligy mistrů proti Lahti Pelicans, kdy si Východočeši prohrou 2:3 zkomplikovali boj o postup.

Dynamo má na kontě pouhých sedm bodů, v mezinárodní konfrontaci totiž padlo třikrát po sobě, a tak potřebuje v Anglii zabrat. Sheffield však není tak snadný soupeř, jak by se na první pohled mohlo zdát. Britský mistr s řadou Kanaďanů, Američanů nebo Finů na soupisce dokázal doma zdolat Spartu 5:1, švédskou Skellefteu a vyhrál i ve Växjö.