Hlavní obsah

Nestrašilovi vypadlo nové pravidlo. Nechápal jsem, proč se hráč nevrací na led, smál se

Hokejisté Třince dokonale využili pravidla Ligy mistrů, kdy se po inkasovaném gólu nevrací vyloučený hráč na led a dvěma brankami v jedné početní výhodě dokázali v závěru utkání na ledě švédského Färjestadu srovnat z 0:2 na 2:2 a poslat utkání do prodloužení. V něm vstřelil svůj třetí gól v utkání český reprezentační útočník David Tomášek a rozhodl o druhém bodu pro domácí tým za výhru 3:2.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinečtí Michal Teplý (zcela vlevo), Justin Addamo, Andrej Nestrašil (druhý zprava) a Tomáš Kundrátek (č. 84).

Článek

„Po tom, jak ten zápas vypadal, je pro nás ten bod zlatý,“ připustil autor úvodní branky Třince Andrej Nestrašil. Druhou přidal Daniel Kurovský.

V minulé sezoně vás pravidlo pro hokejovou Ligu mistrů, které říká, že se vyloučený hráč po inkasovaném gólu nevrací na led několikrát vytrestalo. Tentokrát ale pomohlo. Budete na něj teď nahlížet jinak?

Já jsem na to pravidlo upřímně úplně zapomněl. Když jsme dali ten gól na 1:2, tak jsem byl chvíli zmatený, proč mám zůstat na ledě. Až pak mi to došlo.

Dlouho jste se na ledě Färjestadu nedokázali prosadit. Povedlo se to až v jediné přesilovce, kterou jste hráli, proč jste nedokázali skórovat dříve?

Je pro nás těžké přejít na takové obrovské hřiště, vůbec na to nejsme zvyklí. Hokej, který hrajeme doma, tady není vůbec platný. Jsme zvyklí pálit to na branku odevšad, ale tady to je hrozně daleko. Naopak na soupeři bylo hodně vidět, že jsou tady doma a že to mají zmáknuté. Drží puk, hodně rotují a střílejí až v té finální fázi. V tom bych viděl největší rozdíl.

Färjestad v aktuálním ročníku Ligy mistrů ještě neprohrál. Byla jejich kvalita hodně znát?

To jo, ale je to podobné jako loni s Davosem, kde jsme si ani neškrtli a doma jsme je pak porazili. Ti hráči samozřejmě kvalitní jsou, ale my máme v týmu taky kvalitní hráče. To asi nebylo úplně to rozhodující. Jejich nejlepším hráčem je David Tomášek, který proti nám hrál za Spartu.

V extralize jste v posledních dvou zápasech vedení ztráceli, tentokrát jste náskok soupeře smazali a do utkání se vrátili.

Především bychom neměli spoléhat na to, že se to bude dařit opakovaně. Nemůžeme furt tahat za kratší konec, i když tady to bylo jiné, než proti Liberci a Plzni, kdy jsme vedení ztratili a museli o výhru bojovat na konci. Musíme na tom zapracovat a hrát více týmově a strojově i za příznivého stavu pro nás.

Znovu s vámi cestovalo asi sto dvacet fanoušků. Byli na led slyšet?

Upřímně daleko více než místní fanoušci. Ti nebyli slyšet skoro vůbec. Navíc ten stadion nebyl ani poloprázdný. Atmosféra nebyla vůbec dobrá. Naši fanoušci byli zase skvělí. Je pro mnohé z nich náročné vzít si volno a cestovat za námi do cizí země, takže jim moc děkujeme.