Hlavní obsah

Kdybychom nevyhráli, byla by to ostuda, říkal Kurovský po boji s oslabeným Fribourgem

Skvělou střeleckou formu má před úterním startem extraligy útočník Třince Daniel Kurovský. V osmi zápasech, čtyřech přípravných a čtyřech v Lize mistrů, vstřelil sedm gólů. Nezabrzdila ho ani zlomenina nosu z utkání ve francouzském Rouenu, kvůli které musí hrát s ochranným plexisklem.

Foto: HC Oceláři Třinec

Útočník Třince Daniel Kurovský

Článek

Proti švýcarskému Fribourgu pomohl k výhře 7:3 dvěma góly.

„Doufám, že to tak bude pokračovat i v extralize. Budu dělat vše proto, aby se dařilo i v sezoně,“ svěřil se 26letý útočník Ocelářů.

Fribourg vinou nemoci v týmu nastoupil do utkání s jedním zdravým brankářem a třinácti hráči do pole. Přesto to bylo po dvou třetinách nerozhodně 2:2. Asi s výkonem úplně nemůžete být spokojeni, souhlasíte?

Kdybychom dneska nevyhráli, byla by to ostuda, protože přijel tým, kterému chybělo kvůli nemoci hodně hráčů. Jsme rádi, že jsme ve třetí třetině zabrali a dali potřebné branky. V úterý začíná liga, hrajeme na Spartě a měli bychom ještě zapracovat na určitých věcech. Ještě to nebylo ono.

Co konkrétně nebylo ono?

Musíme zpřesnit nahrávky a celkově zlepšit hru. I ohledně taktiky si musíme něco říct. Každý musí vědět, kde má být. Věděli jsme, že jim dojdou síly, snažili jsme se udržet naši hru a věřili, že přijde nějaký takový gól, jaký dal Justin (Addamo).

Bylo po gólu Addama na 3:2 vidět, že jim dochází síly?

Bylo. Ani už nenapadali, když ztratili puk v útočném pásmu, měli jsme na všechno více času. Škoda, že jsme nevedli dříve. Mohli jsme si ten zápas pohlídat a nemuseli jsme to honit do posledních minut.

Oni ale byli pasivní po celý zápas. Přizpůsobili jste se jim?

Ano.

V první třetině jste vyrovnával do prázdné branky na 1:1 po ukázkovém pasu Viliama Čacha, šlo to netrefit?

No…, je to ošemetné. I taková šance jde netrefit. Akci rozjel Hreho (Patrik Hrehorčák) v obranném pásmu, zavezl puk do útočného a nahrál Vilovi (Čachovi). Ani jsem na něj nekřičel, byla to nádherná přihrávka.

V úterý začíná extraligová sezona a první utkání vás čeká na Spartě, kterou jste vyřadili v semifinále play off. Budete mít v hlavě sedmizápasovou bitvu z minulé sezony?

Myslím, že ne. To už je minulost, na tu nehledíme. Začne nová sezona, na tu se budeme soustředit. Ale do Prahy se těšíme. Tam to máme rádi. (úsměv)

Utkání se hrálo v době, kdy Česko zápasí s povodněmi. Řešili jste, zda se vůbec uskuteční?

Upřímně jsme to neřešili. Řešilo se spíše jen to čtvrteční utkání (s Växjö 1:3) a snažili jsme se soustředit na soupeře. Ani jsme nehleděli na to, jestli jich je dvanáct, nebo patnáct.

Jste z Karviné, které se velká voda také nevyhnula. Musel jste zajišťovat domov před odjezdem na stadion?

Já naštěstí ne, bydlíme na kopci. Ale mí rodiče a rodiče manželky mají s vodou problémy. Tak uvidíme, jestli nebudeme spát všichni v jednom bytě.