Hlavní obsah

Cítím se odpočatě, říká Smejkal vracející se na led jen po týdenním léčení

Zranil se po nevybíravém faulu soupeře kolenem při úvodním zápase pardubických hokejistů v Lize mistrů a netušil, jak dlouhá zdravotní pauza ho čeká. Útočník Jiří Smejkal je ale po krátkém léčení připraven k návratu už v neděli na ledě německého Straubingu při čtvrtém vystoupení Dynama v soutěži.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Útočník Pardubic Jiří Smejkal nedohrál úvodní zápas Ligy mistrů kvůli zranění.

Článek

„Naštěstí se naplnil odhad doktorů, že budu mimo hru tak týden. Naštěstí nešlo o nic vážného. Cítím se dobře i odpočatě, sobotní trénink byl v pohodě a měl bych být připraven naskočit. Mám velkou chuť do hry,“ líčí letní posila Dynama. „Zase chodím na zimák každý den s nadšením, to se projevuje samozřejmě pozitivně,“ dodává Smejkal.

Páteční večerní duel s Eisbärenem sledoval v Berlíně ještě z tribuny. „Bylo vyprodáno, takže super atmosféra a potěšilo mě, že přijelo i dost našich fanoušků. Hrálo se na velkém kluzišti hodně nahoru, dolů, bylo to dost o bruslení, ale odehrálo se i hodně soubojů. Vyrovnaný duel, šance urvat výhru přišly na obou stranách, jen škoda, že nájezdy vyšly lépe domácím,“ uvažuje 27letý útočník.

Pardubicím v polovině základní části soutěže patří třetí příčka tabulky, když zatím bodovaly v každém zápase. Že nevyšly naprázdno před 4227 diváky ani v Berlíně, zajistilo vyrovnání 87 vteřin před koncem třetí třetiny z hole Romana Červenky, který s bilancí 1+5 patří mezi elitní trio kanadského bodování soutěže. Ještě předtím zapsal svůj už čtvrtý gól v letošní Lize mistrů Martin Kaut a je tak zatím jejím nejlepším střelcem.

Právě on hrál v Berlíně na Smejkalově místě v elitním útoku právě s Červenkou a Lukášem Sedlákem, ve Straubingu by už první lajna měla být ve svém tradičním složení. Příští soupeř Pardubic má ze tří utkání pět bodů a také drží postupové pozice, naposledy ale padl v Curychu.

„Pokud máme správné info, jedou letos jako my taky na Spengler Cup. Mají docela silný kádr, v němž je řada borců ze zámoří, kteří okusili NHL. Ale my máme pro strach uděláno, a když se nám nepovedlo zvítězit v Berlíně, budeme se o to usilovně snažit ve Straubingu,“ slibuje Smejkal, kterého do Dynama přivedly i velké ambice týmu. „Chceme toho co nejvíce vyhrát a být úspěšní, na to se moc těším,“ říká účastník třech světových šampionátů.