Hlavní obsah

Báječná zpráva pro Třinec, na Osvětim vytáhne po 229 dnech uzdravenou oporu

Je to comeback, na který hokejový Třinec i samotný Jakub Jeřábek dlouho čekali. V sestavě Ocelářů pro večerní zápas Ligy mistrů s Osvětimí se třiatřicetiletý zadák objeví poprvé od 1. března, kdy si v předposledním extraligovém kole po souboji s pardubickým Pánikem zlomil holenní a lýtkovou kost a musel podstoupit operaci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, domácího Jeřábka museli odvézt na nosítkáchVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Kuba Jeřábek má za sebou dopolední rozbruslení s týmem a večer je připraven proti Osvětimi po téměř osmi měsících naskočit do ostrého zápasu,“ informoval dopoledne Třinec na sociálních sítích, že účastník dvou MS a ZOH 2022 v Pekingu odehraje po dlouhých 229 dnech soutěžní utkání.

Jeřábek, jenž Ocelářům pomohl vyhrát dva extraligové tituly, po několikaměsíční rekonvalescenci absolvoval v červenci týmové kondiční soustředění, i když měl zčásti individuální program. V posledních týdnech po zelené od lékařů začal i s tréninkem na ledě.

„Musel jsem si v hlavě nastavit, že udělám vše pro to, abych se vrátil a byl schopný hrát na takové úrovni jako před zraněním. Naštěstí jsem měl okolo sebe spoustu lidí, kteří mi pomáhali. Teď se musím psychicky připravit na to, že už to nejde tak rychle, jak by člověk chtěl, a abych byl trpělivý,“ vyprávěl Jeřábek před dvěma měsíci.

Foto: www.hcocelari.cz

Třinecký Jakub Jeřábek se zlatou medailí pro mistra extraligy

Nyní se dne D, tedy návratu k zápasům, dočkal.

Třinci stačí proti Osvětimi k postupu do osmifinále Ligy mistrů i prohra v prodloužení či po samostatných nájezdech. V případě porážky po 60 minutách by Oceláři museli čekat na výsledky ostatních středečních závěrečných zápasů základní skupiny.