Hlavní obsah

Kousek od tragédie v Rusku. V Jaroslavli se zřítila na led fungl nová mediální kostka

Hokejová KHL startuje už příští týden a kluby kromě finišování s přípravou hráčů a týmů finalizují také novinky na stadionech. V Jaroslavli se však inovace moc nepovedly. Je jen velkým štěstím, že to celé neskončilo tragédií.

Foto: Sports.ru

Na stadionu v Jarloslavli se zřítila na led nová mediální kostka.

Článek

Před jedenácti lety postihlo právě Jaroslavl jedno z největších neštěstí v historii hokeje, když se zřítilo letadlo s celým týmem. A nyní se mohla psát další temná kapitola historie klubu.

Vedení se rozhodlo udělat svým fanouškům radost a ohlásilo, že na stadionu vymění multimediální kostku pod stropem. Stará sloužila jedenáct let a byla už technicky značně nevyhovující. Radost z novinky ale záhy vystřídalo zděšení.

Nová kostka se totiž už při instalaci zřítila k ledu a rozbila se na kusy. Podle serveru Sports.ru praskl při zvedání zařízení jeden z navijáků. „Je jasné, že při současných uvalených sankcích je instalace kostky a dalšího souvisejícího zařízení velmi komplikovanou záležitostí," komentuje server nehodu.

Incident naštěstí odnesl jen velmi lehkým zraněním jeden z montérů, který se na instalaci podílel. „Poblíž celé konstrukce se pohybovalo několik lidí, jeden z montérů byl nucen vyhledat lékařkou pomoc," stojí v prohlášení klubu.

Podle vyjádření klubu nebude mít incident žádný vliv na zápasový program Lokomotivu, který má hrát poprvé doma 7. září s Nižněkamskem.

Ruský server také připomíná, že kostka na led spadla také před 26 lety v hale týmu NHL Buffala Sabres.

Související témata: