Hlavní obsah

Sparta - Eisbären 4:1Hokejisté Sparty vyhráli i šestý přípravný zápas

Aktualizováno

Hokejisté Sparty vyhráli i šesté přípravné utkání před blížícím se startem extraligy. V Praze porazili Eisbären Berlín 4:1, základ vítězství položili v přesilových hrách. Svěřenci trenérů Pavla Grosse a Miloslava Hořavy využili tři početní výhody.

Článek

„Vítězství jsou dobrá pro hlavu, pro sebevědomí. My trenéři jsme ale rádi, že se vyhrají i těsné zápasy, protože tři čtyři byly hodně těsné. Je dobré vyhrávat i po penaltách nebo v prodloužení a nestydět se za to,“ řekl Gross novinářům. „Máme ale za sebou čtyři týdny tvrdého tréninku a teď to půjde spíše do dynamiky. Tým dobře trénuje, chceme více než v minulé sezoně a zatím jsme spokojeni. Jedeme ale dál, sezona je maraton. Není to sprint,“ doplnil.

Sparta porazila Eisbären v neděli na jeho ledě v prodloužení, doma byla ještě úspěšnější. Ve 4. minutě otevřel skóre v přesilovce Kempný, další faul soupeře potrestal nekompromisní střelou Kestner a ve 25. minutě se v další početní výhodě prosadil pohotově dorážející Kousal.

„Nejde jen o (využité) přesilovky, ale o to, že jsme se k nim museli nějak dostat. A podařilo se nám to dobrou nátlakovou hrou, kdy jsme soupeře donutili k chybám. Celkově si myslím, že prvních 40 minut jsme měli velmi dobrý pohyb,“ uvedl Gross.

V závěru druhé třetiny se bezprostředně po buly prosadil Řepík a bylo o osudu utkání jasno. Brankář Kovář přišel o možné čisté konto v čase 40:52, kdy jej překonal Byron.

Liberec, který se se Spartou utká příští týden v generálce na extraligu, dnes vstoupil do turnaje La Coupe des Bains ve Švýcarsku a na úvod prohrál se švýcarským týmem Fribourg-Gottéron 3:4. Bílí Tygři dokázali dvakrát srovnat se soupeřem krok, v čase 59:39 ale rozhodl v přesilové hře svým druhým gólem Jacob De La Rose.

Přípravná hokejová utkání:
HC Sparta Praha - Eisbären Berlín 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky: 4. Kempný, 7. Kestner, 25. P. Kousal, 39. Řepík - 41. Byron.
HC Fribourg-Gottéron - Bílí Tygři Liberec 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 49. a 60. De La Rose, 19. Gunderson, 20. Sprunger - 5. Flynn, 28. Vlach, 56. Filippi.
Související témata: