Hlavní obsah

Že nepřišel Stezka? Překvapení, ale rozhodně jsme se z toho nehroutili, tvrdí kouč Komety

Čtyřiadvacet hráčů do pole a tři gólmany měl na prvním tréninku netradičně na ledě krasobruslařské haly k dispozici kouč brněnských hokejistů Kamil Pokorný. Chyběl jen kanadský bek Rhett Holland, který se raduje z čerstvého přírůstku do rodiny.

Foto: HC Kometa Brno

Hokejisté brněnské Komety zahájili úvodním tréninkem přípravu na ledě.

Článek

„Dali jsme mu kvůli tomu ještě týden volna. Je to profík, bude na sobě určitě pracovat,“ je přesvědčený trenér Komety. S kádrem, jaký má aktuálně k dispozici, je spokojený. „Máme patnáct kvalitních útočníků. Možná bychom uvažovali ještě o jednom obránci, kdyby se vyskytl někdo hodně zajímavý,“ prozradil Pokorný.

Mužstvo prošlo po minulé sezoně značnou obměnou. Do Mladé Boleslavi zamířili brankář Dominik Furch a útočník Steve Moses a obránce Daniela Gazdu zlákala nabídka finského Ilves Tampere. Odešli i Štěpán Lukeš, Lukáš Kaňák, Martin Kohout, Greg Moro, Marek Hrbas, Pavel Jenyš, Petr Kratochvíl či Zach Osburn. Hráčskou kariéru se rozhodl ukončit útočník Tomáš Vincour, který přešel do pozice skauta.

Místo nich vedení brněnského klubu přivedlo gólmany Gaspera Krošelje a Michala Postavu a zadní řady by měli vyztužit navrátilci Tomáš Bartejs s Michalem Gulašim či Nicolas Beaudin ze Sparty. Dosud poslední novou tváří je Kanaďan Brandon Davidson.

Z útočníků budou nově oblékat dres Komety Hynek Zohorna (Oskarshamn), Tomáš Rachůnek (Karlovy Vary), Robert Říčka (Pardubice), Jakub Konečný (Sparta) a mladý Slovák Jakub Jedlička.

Brňanům nakonec nevyšlo plánované angažování brankáře Aleše Stezky, který se rozhodl místo návratu ze zámoří do české nejvyšší soutěže dál usilovat o možnost prosadit se v NHL. „Bylo to pro nás překvapení na poslední chvíli. Novou smlouvu se Seattlem mu ale přejeme. Rozhodně jsme se z toho, že nepřišel, nehroutili. Přineslo nám to ale práci navíc,“ tvrdí Pokorný.

Místo Stezky získala Kometa do branky obratem zkušeného slovinského reprezentanta Krošelje, který naposledy chytal na Slovensku za Banskou Bystricu, avšak českou extraligu z předchozího působení v Mladé Boleslavi důvěrně zná.

Zatímco pro Stezku byla nachystána role jedničky, Krošelj přichází především jako mentor podstatně mladších brankářských kolegů Postavy a Kavana. „V přípravě dostanou šanci všichni tři gólmani. Po ní se uvidí, s kterým z nich do extraligy vstoupíme,“ plánuje Pokorný.

Do Brna se původně vrátil z Třebíče jako asistent hlavního kouče Jaroslava Modrého, který však z rodinných důvodů rezignoval. Pokorný poté povýšil do role prvního trenéra. „Jestli bude Kometa hrát podobným stylem jako v předchozí sezoně? Některé věci pochopitelně ponecháme, v něčem bude ale jiná. Konkrétní však zatím být nechci,“ říká nástupce Modrého.

Osmizápasovou porci přípravných duelů zahájí brněnští hokejisté příští týden ve čtvrtek v Bratislavě proti Slovanu. „Hlavním záměrem bude osvojit si způsob hry, jakým se hodláme v sezoně prezentovat, a využít jich k sehrání. Důležité pro nás ale budou i v přípravě výsledky,“ zdůraznil Pokorný.

Kvůli úpravám v brněnské aréně měl jeho tým původně odehrát domácí přátelská utkání v Břeclavi či Hodoníně. „Práce však postupují rychle. Je možné, že k závěrečným přípravným zápasům se Slovanem a Olomoucí nastoupíme začátkem září v naší hale,“ potěšil fanoušky Komety.

Související témata: