Hlavní obsah

Zbořil v civilu přihlížel, jak jde Dynamo na první místo. Musíme se zlepšit, velí Kaut

Vkročil na led a uvítal ho potlesk fanoušků. Pardubickým příznivcům se však hokejový obránce Jakub Zbořil představil jen v civilu, první ostrý start vyhlíží až v pátek na ledě Kladna. Dynamo i bez nejnovější posily zvládlo boj o extraligovou první příčku, na svém ledě porazilo Mladou Boleslav 2:0.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Souboj o čelo soutěže ale duel dlouho nepřipomínal. Zejména v první polovině zápasu se šancí vyskytovalo poskrovnu a ani jeden celek nebyl s to vytvořit si soustavnější tlak. Nešly nám nohy, jak s oblibou říkají hokejisté. Možnosti se tak naskýtaly především v přesilových hrách. Hosté jich hráli za zápas hned šest.

Jen ale potvrzovali, proč jsou v této disciplíně nejhorší v celé extralize. Z 38 příležitostí využili v sezoně jen tři. Loni přitom byla hra v početní výhodě jednou z mála pozitivních věcí na jinak zpackané sezoně Středočechů.

„Bylo by příjemnější, kdyby se nám podařilo nějakou proměnit. Už jen pro sebevědomí,“ komentoval po utkání gólman Bruslařů Dominik Furch, jenž pro změnu trápil střelce Dynama. Čtyřiatřicetiletý brankář lapil 33 střel. Nestačil na jedinou, která se však ukázala zlomovou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Mladá Boleslav 1:0 (42. Kaut)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zkraje třetí části jej prostřelil Martin Kaut. S osmi góly nejlepší střelec Dynama. Poulíček získal pro domácí útočné pásmo, předal kotouč někdejšímu hráči Colorada a ten vyčkával na vhodný moment, než poslal přesnou ránu k levé tyči. „Chytrá střela. Já ten puk hledal mezi nohama hráčů,“ ocenil Furch.

Vítězství Východočechů pojistil do prázdné branky kapitán Červenka. Tři body, první místo. V Pardubicích by mohla panovat spokojenost. „Ale potřebujeme doladit nedostatky,“ konstatoval autor vítězné branky Kaut.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Pardubická radost.

Na mysli měl především oslabení. Dynamo je sice zvládlo, ale je nejtrestanějším týmem soutěže, což u lídra tabulky rozhodně nebývá zvykem. „Chápu, že nikdo nechce faulovat, ale musíme se zlepšit. Trápí nás to celou sezonu,“ hořekoval nad zbytečnými fauly 25letý útočník.

Strastiplný začátek sezony, nevýrazný herní projev, konec kouče Marka Zadiny. V Pardubicích i přes tabulkové umístění nepanuje klidná atmosféra. Mužstvo dočasně převzal Václav Baďouček, jenž byl převelen z manažerské pozice u béčka.

„Snažím se to nevnímat a soustředit na sebe. Stejně to neovlivním a nakonec je na nás hráčích, jak budeme hrát a co předvedeme na ledě,“ dodal Kaut.

  2 : 0 Pardubice - Mladá Boleslav 2 : 0 dohráno
20241022T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice
Mladá Boleslav
  5 : 1 Sparta - Vítkovice 5 : 1 dohráno
20241022T18 : 30:00+0200
Sparta vs. Vítkovice
Sparta vs. Vítkovice
Sparta
Vítkovice