Hlavní obsah

Záskok Baďouček? Kouč by na střídačce Dynama zůstal klidně i do konce sezony

Nebylo to vůbec jednoduché utkání, ale hokejisté Pardubic poprvé pod zaskakujícím trenérem Václavem Baďoučkem slaví vítězství. Proti Liberci museli stahovat manko, nakonec ovšem vydřeli dva body za triumf 2:1 po nájezdech. „Soupeř dobře bruslil a nedával nám moc prostoru, ale přesto jsme si vypracovali dost šancí. Akorát nám chybí lehkost v zakončení, ale za bojovný výkon jsme si výhru zasloužili,“ mínil zkušený 62letý kouč, který se rozpovídal i o nelehké pozici po rezignaci Marka Zadiny.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Liberec, Václav Baďouček na střídačce DynamaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

10. kolo: Pardubice - Liberec

Oproti středeční porážce v duelu Ligy mistrů s Lahti, kdy stál na střídačce Dynama poprvé, se nebál zasáhnout do sestavy. Herčíka posunul do elitní formace k Červenkovi, dohromady složil Radila s Kousalem a Zohornou. „Chtěl jsem mužstvu dodat impuls. A mám pocit, že kluci k sobě takhle patří,“ vysvětloval Baďouček.

Domácí se v duelu dlouze trápili a v utkání je držely skvělé zákroky gólmana Vomáčky. Ovšem i na druhé straně se překonával Kváča. „Našim hráčům to tam nepadá, jako by si nevěřili. Ale jsou to kvalitní hokejisté, jen potřebují získat sebedůvěru. Takže jim chci hlavně dodat klid,“ líčil kouč. Pardubice dokázaly ve třetí části odpovědět na vedoucí trefu Zachara a v nájezdech už byly jednoznačně lepší, uspěli tři střelci, naopak Vomáčka byl bezchybný.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Liberec, dvojzákrok pardubického gólmana VomáčkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Baďouček, který od léta plnil roli sportovního manažera v pardubickém B-týmu, si tak po delší době mohl vychutnat v extralize vítězství. V nejvyšší soutěži naposledy vedl před dvěma roky Plzeň, při své druhé sezoně na západě Čech byl však odvolán už po druhém kole. „Neuvažoval jsem nad tím, že si ještě stoupnu na extraligovou střídačku,“ přiznal.

Když však přišla žádost Dynama, příležitost neodmítl. „Nastala situace, jaká nastala. Bylo to hodně rychlé a složité, řešilo se to vlastně přes noc. Neřekl jsem okamžitě ano, vzal jsem si chvilku na rozmyšlenou,“ popisoval.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Václav Baďouček na střídačce pardubického Dynama

„Ale jelikož jsem členem této organizace a vedení mě oslovilo, tak jsem se této funkce zhostil,“ pokračoval Baďouček, který se tak ze dne na den stal hlavním trenérem velkého aspiranta na titul. „Viděl jsem nějaké zápasy i jsem zašel na pár tréninků, takže nějaký kontakt s týmem jsem měl. Ale hned první den jsme hráli s Lahti a já neviděl ani jedno video, bylo to popravdě dost komplikované,“ uznal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Liberec, v dramatickém utkání nebyla o emoce nouze.Video: Tipsport Extraliga / BPA

A kdyby se mu naskytla možnost zůstat u A-týmu klidně i do konce sezony, neváhal by. „Kdo by nechtěl v Pardubicích zůstat?“ usmál se kouč. „Budu dělat svou práci, jak nejlíp umím, a uvidím, jak to všechno dopadne,“ podotkl jen.

Manažerskou pozici u prvoligového B-týmu tak nyní musel upozadit. „S touhle rolí jsem se sžil, bavila mě. Bylo fajn mít na hokej najednou úplně jiný pohled. S kluky jsem pořád v kontaktu, ale musím teď řešit těžké dilema. Nějaké hráče si potřebuju vytáhnout do áčka, ale potom zase chybí béčku,“ dodal Baďouček.

  2 : 1 sn Pardubice - Liberec 2 : 1 sn   dohráno
20241011T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Liberec
Pardubice vs. Liberec
Pardubice
Liberec
  2 : 0 Olomouc - Třinec 2 : 0 dohráno
20241011T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. Třinec
Olomouc vs. Třinec
Olomouc
Třinec
  5 : 3 Kometa - Vítkovice 5 : 3 dohráno
20241011T18 : 00:00+0200
Brno vs. Vítkovice
Brno vs. Vítkovice
Brno
Vítkovice
  2 : 4 Litvínov - Sparta 2 : 4 dohráno
20241011T17 : 30:00+0200
Litvínov vs. Sparta
Litvínov vs. Sparta
Litvínov
Sparta
  6 : 1 Karlovy Vary - Plzeň 6 : 1 dohráno
20241011T17 : 30:00+0200
Karlovy Vary vs. Plzeň
Karlovy Vary vs. Plzeň
Karlovy Vary
Plzeň
  3 : 0 České Budějovice - Kladno 3 : 0 dohráno
20241011T17 : 30:00+0200
České Budějovice vs. Kladno
České Budějovice vs. Kladno
České Budějovice
Kladno