Hlavní obsah

Záhada plzeňského kolapsu. Je už snad konec? nechápal kladenský hrdina

Pohádka pro Kladno, horor pro Plzeň. Závěr dohrávky 8. kola hokejové Tipsport extraligy nabídl naprosto neskutečné selhání domácí Škody. Při vlastním oslabení rozhodl o vítězství Rytířů 4:3 pouhé tři vteřiny před koncem útočník Petr Straka. Shodou okolností plzeňský rodák a odchovanec, který na západě Čech ještě loni působil. „Samozřejmě je to pro mě dost zvláštní pocit,“ líčil v rozhovoru pro klubový web.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Kladno, kolaps Plzně v závěru utkáníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

8. kolo: Plzeň - Kladno

Z rozhodující trefy se příliš neradoval. Jen se usmíval a nechal na sebe naskákat slavící spoluhráče. „Odmala jsem tu byl doma, mám to tady rád. V Plzni mám spoustu kamarádů v týmu i na tribuně, také moje rodina byla na zápase, takže vstřelit takovou branku je pro mě speciální,“ uznal Straka.

Speciální byl rozhodně také způsob, jakým se ke gólu dostal. Kladenští vyhodili puk přes všechny čáry a zatímco nepozorní domácí už mířili na střídačku, za kotoučem se vydal 32letý forvard čtvrté formace a překvapil úplně všechny. Využil dobrého odrazu a z pravého kruhu propálil brankáře Malíka. „Takový gól jsem ještě určitě nedal. I v těchto letech je občas něco poprvé,“ usmál se zkušený křídelník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Kladno 3:4 (60. Straka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Viděl jsem, že gólman za pukem nejspíš nepůjde. Tak jsem si řekl, že ho zkusím ještě vybojovat a něco vytvořit. Když jsem byl někde mezi červenou a útočnou modrou, tak jsem se ohlédl a zjistil jsem, že nikdo z Plzně za pukem nejede,“ popisoval Straka. „Napadlo mě dokonce, jestli nebyla hra přerušena, že jsem něco přeslechl, nebo jestli už není konec,“ líčil.

Ale konec ještě zdaleka nebyl. Když Straka rozesmutnil rodné město, na kostce svítily tři vteřiny času. „Jsem za takovou trefu moc rád. Co si budeme povídat, za poslední dvě sezony jsem gólů moc nedal, abych si mohl vybírat, takže to beru všema deseti,“ liboval si Straka, který se od začátku roku 2023 prosadil teprve podruhé. A poprvé v kladenském dresu.

Středočechům tak zajistil první venkovní vítězství za plný počet bodů, a navíc i posun na nečekané páté místo tabulky. „Zápas jako na horské dráze, takové body jsou v našlapané tabulce ohromně důležité,“ uvědomoval si Straka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Explzeňský Petr Straka z Kladna slaví branku na ledě Škody.