Hlavní obsah

Zadina v Pardubicích rezignoval, mužstvo dočasně povede Baďouček

Aktualizováno

Marek Zadina rezignoval na post trenéra Pardubic. Dynamo do středečního utkání Ligy mistrů s Lahti povede sportovní manažer B-týmu Václav Baďouček. Zadinovým nástupcem by se mohl stát Miloslav Hořava, s nímž východočeský klub jedná, variantou je i angažování Miloše Holaně. Jde tak o první trenérskou změnu v této extraligové sezoně.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Marek Zadina už není trenérem hokejových Pardubic.

Článek

Zadina plně převzal pardubické Dynamo 18. ledna, kdy se klub rozešel s Václavem Varaďou, a následně povýšil Zadinu do pozice hlavního trenéra. V té vydržel 265 dní. Ač je Dynamo druhé v extraligové tabulce, souhra haprovala, tým prohrál doma se Spartou 0:4 a v prodloužení nestačil ani na Kometu a Hradec Králové.

Už od počátku týdne se mluvilo o tom, že by trenérský štáb měl doplnit zkušený kouč Miloslav Hořava, což nepřímo potvrzuje také sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora. Nicméně k oficiální dohodě s Hořavou zatím zřejmě nedošlo, a tak je variantou i angažování Miloše Holaně, který v Pardubicích před šesti lety působil.

„Marek Zadina měl plnou podporu vedení klubu. To se snažilo realizační tým vhodně doplnit. Marek nás mezitím svým rozhodnutím zaskočil, ale plně ho respektujeme,“ komentuje náhlý Zadinův konec v klubu Sýkora. „Marek vždy dělal to, o čem si myslel, že je nejlepší pro A-tým. Od svého nástupu byl ve velmi obtížné pozici. I své působení v Dynamu zakončil rozhodnutím, o němž si myslel, že je nejlepší pro tým. Přeji Markovi vše nejlepší do budoucích angažmá a věřím, že naše cesty se časem znovu spojí.“

Zajímavý je Sýkorův výrok, že kouč měl plnou podporu, ale zároveň se vedení snažilo realizační tým vhodně doplnit. To je poněkud v rozporu a lze spekulovat, že právě proto Zadina sám rezignoval. Mohl to považovat za nedůstojné. Byť on sám to pro klubové stránky zdůvodňuje diplomatičtěji.

„Vždy jsem Dynamu dával všechno a doufám, že tak se tu na mě bude vzpomínat. Start do sezony nebyl z herního pohledu ideální a já věřím, že můj odchod tým oprostí od tlaku, pod kterým byl, a poslouží jako správný impuls. Přeji si, aby se Dynamu dařilo,“ uvedl Zadina.

Ten během svého angažmá v roli hlavního kouče dovedl Pardubice do extraligového finále, v němž tým prohrál až v prodloužení sedmého mače. Celkem ve 42 zápasech zažil 30 výher.

Za necelý rok a půl jde už o třetí trenérskou změnu v ambiciózních Pardubicích. V květnu loňského roku nahradil Radima Rulíka, který se až posléze přesunul k reprezentaci, Václav Varaďa. Po něm žezlo převzal právě Zadina, nicméně klub se s Varaďou soudí o více než 11 milionů korun.

  Plzeň - Kladno dnes 17 : 30
20241009T17 : 30:00+0200
Plzeň vs. Kladno
Plzeň vs. Kladno
Plzeň
Kladno
  Kometa - České Budějovice dnes 18 : 00
20241009T18 : 00:00+0200
Brno vs. České Budějovice
Brno vs. České Budějovice
Brno
České Budějovice