Hlavní obsah

Za hattrick zaplatí tři tisíce. Budu-li sňatkový podvodník, vrátím se do plusu, smál se Kusko

Hanáci v duelu s Hradcem Králové i bez zraněných opor Navrátila a Kohouta navázali na poslední výhru se Spartou (3:2), po poctivém výkonu zvítězili 4:1 a v tabulce se posunuli na sedmou příčku. Mountfield venku znovu tápal a ani počtvrté nebodoval. Hattrickem, prvním v extralize, zazářil Silvester Kusko.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Mountfield HK 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Jsem za něj rád a doufám, že nebude poslední. A ulevilo se mi. Minule jsem si trochu pofňukal Kubovi Sirotovi, který na střídačce sedí vedle, že mi to tam nepadá, že to potřebuji zlomit. Naštěstí to rychle přišlo,“ přiznal rodák z Vranova nad Topľou.

Jeho první dva góly, druhý v přesilovce, byly podobné. Padly po dorážkách. „Kluci to poslali na bránu, gólman to vyrazil, já tam stál a pak už to bylo snadné. U druhého jsem ale měl trochu kliku. Obránce o mě zlomil hokejku, dostal jsem hrazdu a už mi to neměl jak vzít,“ popsal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc – Hradec Králové 1:0 (30. Kusko)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc – Hradec Králové 2:0 (37. Kusko)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Potřetí se trefil v polovině závěrečného dějství, když zvyšoval na 4:0. V té chvíli hosté hráli v krátkém sledu už druhou přesilovku v šesti bez gólmana. „Nikdy jsem něco podobného nezažil. Byl to překvapivý tah. Na druhé straně, oni hrají odvážně. Tentokrát jim to však nevyšlo. Odevzdali mi puk a já to trefil do prázdné brány,“ pověděl Kusko.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc – Hradec Králové 4:0 (52. Kusko)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Za stavu 0:3 jsme neměli co ztratit. Nabízelo se to. Už jsme to zkoušeli třeba i na začátku prodloužení. Těžko jsme se dostávali před domácího gólmana, potřebovali jsme jít do přečíslení a posílat puky před branku a tam se pak o něco pokusit. Jenže nedařilo se nám to,“ vysvětloval asistent trenéra hostů Peter Frühauf.

Kuska velké oslava nečeká, ač Kohouti další duel hrají až příští týden v pátek. „Všichni jsme unaveni. Zápasů bylo hodně. Potřebujeme hlavně spát a regenerovat. Bude jen kratší týmová večeře,“ prohlásil útočník, který se v minulé sezoně v základní části trefil osmkrát.

Hattrick ho bude stát tři tisíce korun. „Máme to tak v sazebníku. Už jsem se díval. A musím říct, že to celkem jde. Nad rámec ale nic nepustím. Už jsem vypisoval sumy na nějaké zápasy a dvakrát jsme vyhráli. Předtím se mi narodil syn a za to jsem také platil. Dal jsem tam snad bambilion. To by mohlo stačit,“ vyprávěl devětadvacetiletý borec.

V určitých případech olomoučtí hráči ale mohou nějaké peníze také dostat. „Třeba za povolání do nároďáku šest tisíc. A v případě rozvodu dokonce deset. To zavedl Jirka Ondrušek poté, co ho to potkalo. Ještě lepší je ale možná svatba. Za tu je pět tisíc. Budu-li sňatkový podvodník, dostanu se zpátky do plusu,“ smál se Kusko.

Do smíchu naopak vůbec nebylo nikomu v táboře Mountfieldu. Venku totiž zatím pokaždé prohrál. „Nevím, v čem je problém. Asi potřebujeme nějaké ušmudlané góly,“ mínil útočník Radovan Pavlík. „S výjimkou dnešního utkání jsme na ledě soupeřů hráli výborně a měli i v šancích navrch. Chybí nám ovšem šikovnost a pohoda v zakončení. Budeme muset kluky jen uklidnit,“ přidal svůj pohled Frühauf.

Související témata: