Hlavní obsah

Z Přerova do Brna. Je to posun, věřím, že dostanu v Kometě prostor, říká brankář Postava

V uplynulém ročníku první hokejové ligy se mohl mezi gólmany pochlubit nejlepšími čísly, a tak není divu, že dostal několik nabídek z nejvyšší soutěže. Dvaadvacetiletý Michal Postava mění Přerov za brněnskou Kometu, jejíž dres už v minulosti jako junior oblékal.

Foto: HC Kometa Brno

Brankář Michal Postava oblékal dres hokejistů Komety už v juniorské kategorii.

Článek

„To, že tady znám některé mládežnické trenéry, byl jeden z důvodů mého rozhodnutí. Kometa je navíc klub, v němž budu mít veškeré podmínky pro rozvoj výkonnosti. A věřím, že dostanu v extralize v brance dost prostoru. To všechno jsem si nechal na přelomu roku projít hlavou a s brněnským vedením jsme se domluvili,“ prozradil Postava, že o svém přestupu měl jasno už dlouho před skončením minulé sezony.

Ví, že v Kometě bude muset o místo na slunci pořádně zabojovat. Brankářskou jedničkou by se totiž měl stát Aleš Stezka, jenž je s Coachellou, která je farmářským mužstvem Seattlu Kraken, stále ještě ve hře o prvenství v AHL.

„S konkurencí počítám. Je zdravá. Udělám všechno pro to, abych si extraligu zachytal. Sám jsem na ni zvědavý,“ usmál se Postava, který se dobře zná s mladým Janem Kavanem, jenž je jeho dalším brankářským kolegou v novém působišti. „Honza nám párkrát přijel do Přerova vypomoct. A já jsem zase loni na podzim už absolvoval několik tréninků v Brně s Kometou,“ vybavuje si Postava.

Za Kometu už měl dokonce jako host loni těsně před Vánocemi premiérově nastoupit v extraligovém zápase s Litvínovem. Jenže kvůli tragickým událostem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze bylo tehdy celé kolo odloženo.

„Trochu mě samozřejmě mrzelo, že se nehrálo. Mohl jsem mít premiérový start v nejvyšší soutěži už za sebou. Ale odklad byl naprosto pochopitelný,“ má jasno.

S Přerovem se Postava neloučil lehce. „Na Hané jsem se snažil do poslední chvíle odvádět co nejlepší výkony. Přestup do Brna však považuju za posun v kariéře,“ netají se.

Nepřišel do úplně neznámého prostředí. „Řadu kluků v Kometě dobře znám. Třeba Zdeňka Okála či Kubu Kose. S dalšími se poznávám. Nebudu mít problém do týmu zapadnout,“ domnívá se Postava.

Ze suché přípravy, kterou tým momentálně absolvuje, není nadšený, ale ani mu nijak zvlášť nevadí. „Už jsem si na ni za ty roky zvykl. Dobře vím, že je potřeba v tomto období nabrat fyzičku. Musí to být. Přispěje to k tomu, abychom byli na sezonu dobře připraveni a udělali fanouškům Komety solidními výsledky co nejvíc radosti,“ uvítal by.

Postava zatím z Přerova dojíždí. „Jakmile se ale přiblíží začátek nové sezony, budu to určitě řešit a najdu si v Brně bydlení,“ plánuje.

  5 : 1 Pardubice - Kladno 5 : 1 dohráno
20240918T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Kladno
Pardubice vs. Kladno
Pardubice
Kladno
  3 : 0 České Budějovice - Karlovy Vary 3 : 0 dohráno
20240918T17 : 30:00+0200
České Budějovice vs. Karlovy Vary
České Budějovice vs. Karlovy Vary
České Budějovice
Karlovy Vary
  1 : 2 Brno - Liberec 1 : 2 dohráno
20240918T18 : 00:00+0200
Brno vs. Liberec
Brno vs. Liberec
Brno
Liberec
  2 : 3 pp Vítkovice - Plzeň 2 : 3 pp   dohráno
20240918T17 : 30:00+0200
Vítkovice vs. Plzeň
Vítkovice vs. Plzeň
Vítkovice
Plzeň
  4 : 2 Mladá Boleslav - Olomouc 4 : 2 dohráno
20240918T17 : 30:00+0200
Mladá Boleslav vs. Olomouc
Mladá Boleslav vs. Olomouc
Mladá Boleslav
Olomouc
  4 : 2 Litvínov - Hradec Králové 4 : 2 dohráno
20240918T17 : 30:00+0200
Litvínov vs. Hradec Králové
Litvínov vs. Hradec Králové
Litvínov
Hradec Králové