Hlavní obsah

Z jasného vedení drama. Takové zmrtvýchvstání musíme v Třinci dohrát, štvalo Filippiho

Hokejisté Liberce dokázali na ledě úřadujících extraligových šampionů smazat tříbrankový náskok Třince, přesto domů odjížděli s prázdnou. V 57. minutě dali na modré čáře až příliš prostoru obránci Tomáši Kundrátkovi, který znovu překlopil skóre na stranu domácích. Výhru Třince 6:3 následně do opuštěné branky pečetili ještě Slováci Marko Daňo a Patrik Hrehorčák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Bílí Tygři Liberec 6:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Měli bychom si více vážit toho, že smažeme tříbrankový náskok na ledě úřadujícího mistra. Takové zmrtvýchvstání, obzvláště tady v Třinci, musíme minimálně do prodloužení dohrát,“ štvalo libereckého kapitána Tomáše Filippiho, jenž se na stíhací jízdě Bílých tygrů podílel dvěma góly.

Prvními dvěma v sezoně. „Konečně jsem byl týmu nějak prospěšný,“ prohodil zkušený útočník Liberce, jenž poprvé skóroval ve 37. minutě a snížil tak na 1:3. „V prvních dvou třetinách jsme, až na pár jednotlivců, nehráli dobře. Dělali jsme špatná rozhodnutí, naštěstí nám Dan Král dával v brance celých šedesát minut šanci ten zápas vyhrát,“ líčil Filippi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Liberec 3:3 (49. Filippi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Úvodní třetinu vyhrál Třinec na střely (10:3) i na trefené břevna (2:0), góly ale začal střílet až ve druhé části. Trefili se v přesilovce Justin Addamo, poté mladík Petr Sikora a náskok tří gólů zařídil ve 36. minutě z rohu za brankou střelou odraženou od brusle T. J. Melancona třinecký útočník Libor Hudáček.

8. kolo: Třinec - Liberec

Slibné vedení ale domácí téměř prohospodařili. Brzy po třetím gólu snížil Filippi, ve třetí části skóroval Jaroslav Vlach a vyrovnání zařídil v přesilovce milimetrově narýsovanou střelou pod horní tyč znovu Filippi.

„Udělali jsme pár chyb, dali nám gól z protiútoku, pak smolným vlastňákem a v oslabení. To by se nám určitě nemělo stávat, obzvlášť teďka, kdy potřebujeme vyhrávat,“ poukázal obránce Tomáš Kundrátek na nepříliš dobrou formu Třince, který prohrál čtyři z pěti posledních zápasů.

Právě reprezentační bek utkání nakonec zlomil na stranu Třince. Na modré dostal v 57. minutě až příliš prostoru a vypálil prudce a přesně. Ke dvěma nahrávkám si připsal i vstřelený gól.

„Měl jsem trochu pocit, že mě Kura (Kurovský) viděl, tak jsem tam zůstal stát. Pak už jsem jen zavřel oči a poslal to tam. Mám z toho radost, ale větší z těch tří bodů,“ líčil Kundrátek. Ty následně do prázdné branky pečetili nejprve Marko Daňo a po něm ještě v závěrečné minutě Patrik Hrehorčák.

  3 : 1 Pardubice - Litvínov 3 : 1 dohráno
20241004T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Litvínov
Pardubice vs. Litvínov
Pardubice
Litvínov
  4 : 1 Olomouc - Hradec Králové 4 : 1 dohráno
20241004T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc
Hradec Králové
  1 : 2 Mladá Boleslav - Sparta 1 : 2 dohráno
20241004T17 : 30:00+0200
Mladá Boleslav vs. Sparta
Mladá Boleslav vs. Sparta
Mladá Boleslav
Sparta
  5 : 4 pp Karlovy Vary - Brno 5 : 4 pp   dohráno
20241004T17 : 30:00+0200
Karlovy Vary vs. Brno
Karlovy Vary vs. Brno
Karlovy Vary
Brno
  6 : 3 Třinec - Liberec 6 : 3 dohráno
20241004T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Liberec
Třinec vs. Liberec
Třinec
Liberec