Hlavní obsah

Vozil jsem se na kolotoči emocí, říkal norský útočník po zdolání tvrze Rytířů

Až při devátém extraligovém vystoupení předvedl norský reprezentační útočník Eirik Salsten, že může být ofenzivním tahounem karlovarských hokejistů. Po dosavadním gólovém mlčení se letní posila trefila na kladenském ledě hned dvakrát a postarala se o to, že poprvé v sezoně padla tvrz Rytířů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Energie Karlovy Vary 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

9. kolo Kladno - Karlovy Vary

„Bylo to pro mě těžké. Měsíc bez gólu už jsem měl v hlavě, ale snažil jsem se zůstat trpělivý. Pracoval jsem na tréninku, odmakal každé střídání v zápase a dočkal se,“ prohlásil v televizním rozhovoru 30letý hokejista, jenž se nejprve prosadil v přesilovce. „Vyplatilo se, co jsme často nacvičovali. Arttu Ilomäki z buly parádně našel Dávida Grígera, který posunul puk mně do slotu k okamžitému zakončení,“ přiblížil Salsten.

Kladno vyrovnalo 130 sekund před koncem základní hrací doby. „Začali jsme zbytečně brzo jen vyhazovat puky a byli za pasivitu potrestáni,“ mínil Salsten. V prodloužení měl výčitky, protože ztratil puk a domácí se hnali do přečíslení tři na jednoho. „Už jsem se nestihl vrátit, tak jsem zoufale čekal, jak to dopadne. Frodo mě ale zachránil, hra se rychle přelila na druhou stranu a na mě z brejku jen bylo, abych ho proměnil. Docela jsem se vozil na kolotoči emocí,“ připustil.

Foto: HC Energie Karlovy Vary

Karlovarský Eirik Salsten vstřelil svůj první gól v extralize.

Kladno si na vlastním ledě už vyšláplo na Spartu, Třinec i Brno, jenže k protažení vítězné série mu nestačily ani dva přesilovkové góly kapitána Smoleňáka. Na skalp karlovarské Energie čekají Rytíři doma od loňského března, nedočkali se už ve čtvrtém utkání po sobě. V zápase, který proti sobě nezvykle postavil hned dvě bratrské dvojice, nakonec byli ze sourozenců spokojenější ti v karlovarské sestavě, tedy Ondřej Procházka a Tomáš Redlich.

„Kladno nás v určitých momentech přehrávalo v jednoduchosti a v tlaku do brány. Podali jsme velmi dobrý týmový výkon, který byl založený na skvělém brankáři a kompaktní defenzivní hře všech hráčů. Myslím, že jsme si šli trochu více za vítězstvím a musíme sbírat každý bodík, jako když jdete postupně po schodech,“ uvažoval trenér vítězů David Moravec.

  3 : 2 pp Mladá Boleslav - Litvínov 3 : 2 pp   dohráno
20241006T17 : 30:00+0200
Mladá Boleslav vs. Litvínov
Mladá Boleslav vs. Litvínov
Mladá Boleslav
Litvínov
  2 : 1 pp Hradec Králové - Pardubice 2 : 1 pp   dohráno
20241006T17 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice