Hlavní obsah

Vítkovické zhroucení pomohlo Kladnu do čtyřky. Jágr v Ostravě nedohrál

Skvělý nástup, šokující konec. Hokejisté Vítkovic vedli v předehrávce 12. kola nad Kladnem v páté minutě úvodní třetiny 3:0, po první třetině pak 4:1, přesto prohráli. Středočeši i bez Jaromíra Jágra, který se od poloviny druhé třetiny už na ledě neobjevil, zápas otočili a zvítězili gólem Hultse v Ostravě 6:5 v prodloužení. A poskočili do první čtyřky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. Rytíři Kladno 5:6 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

12. kolo: Vítkovice - Kladno

„Začali jsme dobře, dali hodně rychle tři góly. Ale asi jsme si mysleli, že je hotovo. Krutě jsme se ale spletli,“ soukal ze sebe střelec úvodního vítkovického gólu Petr Hašek, jenž se v dresu Vítkovic po přestupu z Prostějova trefil v extralize poprvé. A dal si tak pěkný dárek k nedávným třiadvacátým narozeninám. „Mám z něj radost, ale je vlastně k ničemu,“ pokrčil rameny.

Utkání proti Kladnu bylo speciálně pro něj hodně pikantní. V mladším dorostu působil v klubu PZ Kladno, který pro světový hokej vychoval Jaromíra Jágra. V Kladně hrál Hašek až do sezony 2019/2020. „S mnoha kluky, kteří proti nám dnes nastoupili, se znám. S Matyášem Filipem, Jirkou Ticháčkem jsem vyrůstal, hrál jsem s nimi celou mládež. S Jaromírem Jágrem pochopitelně ne, na toho jsem jako kluk koukal v televizi a teď mám možnost si proti němu i zahrát. Je skvělé, co ve svém věku předvádí,“ řekl Hašek.

Jágr na sebe znovu přitahoval pozornost fanoušků, kterých do Ostravar Arény dorazilo skoro osm tisíc, hvězdou zápasu se ale nestal. Dvěma góly, prvním a pátým, který poslal utkání do prodloužení, se o toto ocenění hlasitě přihlásil obránce Kladna Petr Šenkeřík. „První třetina byla špatná. V kabině jsme na sebe zařvali a od druhé části jsme hráli lépe. Naopak Vítkovice trochu přestaly hrát a my jsme ucítili šanci,“ svěřoval se extraligový šampion s Třincem z minulé sezony.

Hosté na začátku druhé části přečkali i dlouhou, téměř dvouminutovou přesilovku Vítkovic pěti proti třem. „Nesehráli jsme ji dobře a od toho momentu to začalo Kladno otáčet na svou stranu. Od druhé třetiny byl na ledě jen jeden tým, a my jsme to nebyli. Asi nás ukolébalo to vedení a už jsme se do zápasu nedokázali dostat. To se nesmí opakovat,“ hřímal trenér Vítkovic David Bruk.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna (uprostřed) ve Vítkovicích nedohrál.

Kladno se v Ostravě od poloviny zápasu muselo obejít bez Jágra, který závěr druhé části proseděl na střídačce, ve třetí už zůstal v kabině. „Řekl nám, že má zdravotní problém v dolní části těla a že odstupuje. Nevím přesně, co mu je, neptal jsem se. Uvidíme, doufáme, že do dalšího zápasu bude fit,“ osvětlil kladenský asistent Petr Svoboda.

Společně s hlavním trenérem Davidem Čermákem následně stáhli hru na tři útočné formace. „A my se tím dostali do tempa, myslím, že to pomohlo,“ přemítal Šenkeřík. Čtvrtou příčku, kam se Kladno ziskem dvou bodů na ledě Vítkovic dostalo, ale slavit odmítal. „Je začátek, nemůžeme se plácat po ramenou. Před námi je čtyřicet zápasů, a kdybychom se nechali uchlácholit, tak půjdeme rychle dolů,“ upozornil zkušený bek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Kladno, bitka mezi domácím Marcelem a hostujícím NemčíkemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

  5 : 1 Hradec Králové - Karlovy Vary 5 : 1 dohráno
20241016T18 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Karlovy Vary
Hradec Králové vs. Karlovy Vary
Hradec Králové
Karlovy Vary
  5 : 6 pp Vítkovice - Kladno 5 : 6 pp   dohráno
20241016T17 : 30:00+0200
Vítkovice vs. Kladno
Vítkovice vs. Kladno
Vítkovice
Kladno