Hlavní obsah

Dva extraligové zápasy Vítkovic odloženy

Aktualizováno

Vítkovice si dají na pár dní od hokeje pauzu. Z důvodu virového onemocnění, které postihlo několik hráčů týmu, požádal klub o odložení dvou následujících zápasů. Jedná se o úterní domácí utkání 7. kola extraligy proti Mladé Boleslavi a zápas 8. kola proti Českým Budějovicím, které se mělo hrát na ledě soupeře ve čtvrtek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Vítkovice Ridera 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Už před domácím utkáním s Pardubicemi (3:4) vypadl vinou nemoci ze sestavy v tu chvíli nejproduktivnější hráč extraligy Marek Kalus a podle zpráv z vítkovické kabiny dalších sedm hráčů nastoupilo v ne úplně komfortním stavu. Před zápasem s Karlovými Vary se na marodku přidali útočníci Marcel Barinka a Patrik Zdráhal a navýšil se i počet hráčů se zdravotními obtížemi. Duel v Karlových Varech tak většina týmu odehrála pod léky.

Do sestavy Vítkovic se po roce a půl připojil na střídavé starty útočník Jan Bernovský z Litoměřic a v obraně byl připraven zasáhnout do hry jako sedmý bek a debutant 18letý Vincent Glos. Přesto Ostravané ze západu Čech přivezli vítězství 4:2.

Další utkání měly Vítkovice odehrát už v úterý doma proti Mladé Boleslavi. Požádaly ale o odklad. Hrát se nebude ani zápas 8. kola proti Motoru České Budějovice, který byl na programu ve čtvrtek na jihu Čech.

5. kolo: Vítkovice - Pardubice

„Zdraví hráčů a realizačního týmu je pro nás absolutní prioritou, a proto jsme se rozhodli oslovit dotčené týmy s otázkou odložení utkání. V tuto chvíli hráči absolvují lékařská vyšetření, abychom zjistili, jaké onemocnění v kabině A týmu řádí, a abychom hráčům zajistili bezpečný návrat na led, jakmile to jejich zdravotní stav dovolí,“ uvedl sportovní manažer týmu Roman Šimíček.

Oba nadcházející soupeři vyšli ostravskému klubu vstříc. „Velmi si toho vážíme. Generální manažeři Jan Tůma (BK Mladá Boleslav) i Stanislav Bednařík (Banes Motor České Budějovice) nám maximálně vyhověli. S oběma jsem včera večer telefonicky hovořil a poděkoval jsem jim osobně,“ řekl majitel klubu Aleš Pavlík.

Nové termíny zápasů ještě nejsou známy. „Pracujeme na domluvě ohledně nových termínů odložených utkání. Nicméně zakoupené vstupenky na původní zápasy zůstanou platné i pro nové termíny,“ upřesnil mluvčí klubu Jan Pazdera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Kalus z Vítkovic.