Hlavní obsah

Vítkovice nerespektovaly slavnostní nástup Sparty: Hrubé odstrčení, mohlo dojít i ke zranění

Do úterního startu dohrávky devátého extraligového kola mezi hokejisty Sparty a Vítkovic zbývalo jen pár minut, když Pražané oznámili, že se domluvili na prodloužení smlouvy do roku 2027 s úřadujícím mistrem světa Jakubem Krejčíkem. A Sparta tomu chtěla přizpůsobit i nástup na led před zápasem. Ostravský celek jí ale do toho hodil vidle.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Měl to být slavnostní nástup na led před více než šestnácti tisíci fanoušky v ochozech O2 areny, tedy nejvyšší návštěvou probíhajícího ročníku Tipsport extraligy.

Nejprve vklouznou na led sparťané, jako poslední symbolicky Jakub Krejčík. Teprve až poté hosté z Vítkovic. Alespoň tak se to tedy psalo na papíře, který visel vylepený před oběma kabinami před tunelem vedoucím na ledovou plochu.

Jenže Vítkovice na něj nakonec nebraly ohled. Na kluziště vyjely o několik desítek vteřin desítek dříve, ještě před Krejčíkem.

One man show třiatřicetiletého obránce se tak nekonala. Když naskočil na led do potemnělé arény, byli na něm už i hráči v bílých dresech hostujícího celku. Ti přitom měli nastoupit až při zcel osvětlené aréně.

„Škoda, že Vítkovice nerespektovaly plán nástupu na led, hráči hrubě odstrkovali pověřeného člena našeho klubu a naskákali na led o půl minuty dříve oproti plánu do zhasnuté haly… Celý moment tím dost utrpěl, mohlo teoreticky dojít i ke zranění,“ uvedl na síti X tiskový mluvčí hokejové Sparty Marek Táborský.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Vítkovice 5:1 (50. Irving)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pokažený úvod byl ale nakonec jedinou stinnou stránkou na sparťanském večeru. Domácí zdolali Vítkovice 5:1, Krejčík zapsal asistenci u posledního gólu a Pražané poskočili v tabulce na třetí místo.

  2 : 0 Pardubice - Mladá Boleslav 2 : 0 dohráno
20241022T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice
Mladá Boleslav
  5 : 1 Sparta - Vítkovice 5 : 1 dohráno
20241022T18 : 30:00+0200
Sparta vs. Vítkovice
Sparta vs. Vítkovice
Sparta
Vítkovice