Hlavní obsah

Vítkovice kosí horečky a žádají odklad. Rozhodovat se má na ledě, zdůvodňuje manažer Šimíček

Ve velkých problémech jsou hokejové Vítkovice před odvetami předkola na ledě Olomouce. A nejen proto, že doma druhé utkání po porážce 1:3 ztratily. Kabinu osmého týmu po základní části sezony kosí horečky, na nedělním tréninku se sešli jen dva trenéři a dva hráči. Ostravané proto požádali vedení soutěže o jednodenní odklad třetího a čtvrtého utkání série předkola. Ta je po dvou zápasech v Ostravě nerozhodná 1:1.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Vítkovic Miloš Holáň.

Článek

Vítkovice šly už do předkola v rozklížené sestavě. Mimo sestavu jsou dlouhodobě Roberts Bukarts, Rostislav Marosz a Rob Flick. Po prvním utkání série vypadli obránci Roman Polák a Petr Gewiese, kteří byli zranění už na konci základní části. Do druhého zápasu nenastoupil brankář Aleš Stezka, po první třetině odstoupili Dominik Lakatoš a Petr Chlán.

„Je play off, o zdravotním stavu hráčů se bavit nebudeme. Až skončí play off, určitě řeknu, jak na tom jsou. Nicméně je strašně těžké bez nich skládat sestavu," říkal po utkání trenér Vítkovic Miloš Holaň.

O den později už ale Vítkovičtí o zdravotním stavu promluvili. „Mužstvo je v úplně dezolátním stavu. Někteří hráči opravdu doslova nemohli vstát z postele. Mají vysoké horečky 39 až 40 stupňů. Nechci být konkrétní, ale jednoho hráče musela odvézt záchranka. Ti, kteří mohli jakžtakž vstát, dostali prášky ke sražení teploty a šli hrát. V takovém stavu jsme nastupovali k oběma domácím utkáním. Když ale v neděli přišli na trénink jen dva hráči a dva trenéři, museli jsme začít jednat," uvedl sportovní ředitel klubu Roman Šimíček.

„Hned od pátku jsme hráčům nasadili léky ke snížení teploty a boleti a samozřejmě vitamíny," popisuje klubový lékař Jozef Jakub. Přesto Ostravané požádali o odklad třetího a čtvrtého utkání série o jeden den.

„Je to nestandardní situace, proto jsme se rozhodli k nestandardnímu řešení. Požádali jsme o odklad zápasů o jeden den. Nejprve jsme se obrátili na soupeře, ale ten nám nevyhověl. Následně jsme naši žádost směřovali na vedení ligy, protože jsme přesvědčení, že rozhodnout se má v zápasech na ledě. Jeden den odkladu jsme zvolili proto, abychom nenarušili program blížícího se čtvrtfinále. Věříme, že se tým dá do kupy alespoň tak, abychom byli schopní dát dohromady sestavu na zápas," míní Šimíček.

Související témata: