Hlavní obsah

Ven odcházel ze Slavie. V Česku bych nikam jinam než do Sparty nešel, hlásí její nová posila

Jedna věc je rozsáhlá marodka v defenzivních řadách, když poslední dva zápasy Ligy mistrů neodehráli zkušení Kempný, Němeček a Mozík. I kdyby ale hokejová Sparta byla v obraně v kompletním složení, stejně by se poohlížela po bruslivém moderním bekovi. Takového našla v reprezentantovi Dominiku Mašínovi, s nímž podepsala tříletý kontrakt.

Foto: HC Sparta Praha

Dominik Mašín na tréninku hokejové Sparty

Článek

„Šlo o docela rychlou akci, i když určitě se vše neupeklo ze dne na den,“ hlásí osmadvacetiletý kolínský odchovanec, který poslední tři sezony strávil ve finském Ilvesu Tampere.

V roce 2020 se zpoza oceánu vrátil, dvě sezony strávil v Chabarovsku a pak už přišlo angažmá v Ilvesu. I během něj ale Spartu v uplynulé sezoně sledoval. „Koukal jsem na každý její zápas v play off, dost jsem sledoval i základní část,“ říká 24násobný český reprezentant.

Foto: HC Sparta Praha

Dominik Mašín

Když se teď Sparta ozvala s nabídkou, moc dlouho Mašín nepřemýšlel. Do Česka se vrací po dlouhých deseti letech (tehdy ještě ale hrál v juniorech za Slavii), a dočká se tak debutu v tuzemské seniorské extralize.

„Sparta je jeden z nejlepších týmů v Evropě. Navíc má skvělé zázemí a žít v Praze je opravdu skvělé. Praha je pro mě s přítelkyní domov a hrát v hlavním městě je tady nejvíc. Nikam jinam než do Sparty bych v Česku jít hrát nechtěl. Byla to pro mě první volba,“ přiznává zadák, kterého v roce 2014 draftovala Tampa Bay, NHL si ale nikdy nezahrál.

Se Spartou už má za sebou první tréninky, poprvé by za ni chtěl nastoupit už v pátek v rámci Ligy mistrů na ledě Sheffieldu.

Foto: Český hokej / Jan Beneš

Dominik Mašín na tréninku české reprezentace

Poznal jsem se s pár kluky, hlavně mladšími, zbytek týmu jsem znal z průběhu mé kariéry. „Znám (ve Spartě) devadesát procent kluků, i když jsme se s některými dlouho neviděli. Nejlépe se znám s Filipem Chlapíkem, hodně jsme si psali. Těším se, že si spolu budeme moct znovu zahrát a trávit spolu čas jako zamlada,“ vyhlíží Mašín sparťanskou kapitolu své kariéry.

Související témata:
Dominik Mašín