Hlavní obsah

Velký návrat Vítkovic. Lakatoš řval na celý zimák, Kalus v poslední minutě dvakrát nabíjel

Hrát se musí až do poslední vteřiny. Tahle slova trenéři svěřencům opakují často a aktéři 135. moravskoslezského extraligového derby Třince a Vítkovic se o tom, že to nejsou jen planá slova, jednoznačně přesvědčili. Oceláři vedli tři a čtvrt minuty před koncem po gólu Petra Vrány 3:1, nakonec byli po velkém návratu Vítkovic rádi za výhru 4:3 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC VÍTKOVICE RIDERA Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Takový stav (3:1) si už musíme pohlídat a dohrát nějakým způsobem do konce. Jsme rádi za vítězství, hráli jsme proti kvalitnímu soupeři a každého bodu si ceníme, ale v tomhle zápase jsme jeden ztratili,“ zdůraznil třinecký asistent Vladimír Országh.

Velký podíl na málo vídaném návratu Vítkovic do utkání měl předbrankový bojovník Marek Kalus, autor dvou gólových nahrávek v poslední minutě třetí třetiny. Nejprve při vyloučení Adama Poláška dloubnul puk po střele Dominika Lakatoše obránci Stuartu Percymu, který v čase 59:27 snížil na rozdíl jedné branky. „Ještě že to pravidlo, kdy se vylučuje hráč, který přidrží puk u mantinelu, je. Dost nám to pomohlo,“ pousmál se Kalus.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Vítkovice 3:2 (60. Percy)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ostravský rodák Polášek, který zažil poprvé v kariéře derby z druhé strany, své vyloučení za zdržování moc nechápal. Puk v souboji u mantinelu přidržel holí jen malou chvíli, přesto dostal trest. „A teď už je to asi i jedno. Rozhodčí mi vysvětlili, že dvě minuty do konce jim stačí, že se puk jednu sekundu nehýbe, a pak už si mohou foukat, jak chtějí,“ krčil rameny urostlý bek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Vítkovice 3:3 (60. Lakatoš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Gól v oslabení nebyl jedinou pohromou pro domácí. Vteřinu před koncem třetí části znovu po důrazném souboji a nahrávce Kaluse srovnal na 3:3 vítkovický kapitán Dominik Lakatoš. „Slyšel jsem Lakyho, jak na mě řve z druhé vlny, a dával jsem mu ten puk doprava defakto naslepo,“ svěřoval se Kalus.

„Čekal, kdy na mě ten puk vyplave. Řval jsem na celý zimák a doufal, že mě (Kalus) uslyší. Slyšel, posunul mi to, a moje práce byla to uklidit. Díkybohu se tak stalo. On je kolem té branky perfektní. Prokazoval to minulou sezonu, je to tak i teď. Na brankovišti to umí, patří v tom mezi nejlepší hráče v extralize. Jsme rádi, že ho máme,“ ocenil přínos Kaluse Lakatoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Vítkovice 4:3  pp (64. Hudáček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V prodloužení nejprve Jan Káňa trefil Marka Mazance do masky, o pár desítek vteřin rozhodl o druhém bodu v atraktivním derby třinecký Libor Hudáček. „Byl to krásný zápas, velký boj na ledě i v hledišti, hráči cítili podporu fanoušků. Musím kluky pochválit za nasazení. Že se vydali úplně ze všeho a v závěru během pětatřiceti vteřin dali dva góly. Prohráli jsme, to je zklamání, ale za stavu 1:3 byl zápas v hlavách některých už ukončen, takže nakonec zlatý bod,“ uvedl trenér Vítkovic Miloš Holaň.