Hlavní obsah

Varaďa vs. Pardubice. Smlouvy se musí dodržovat, reaguje kouč na verdikt odvolacího soudu

Den po rozhodnutí odvolacího krajského soudu, který kvůli procesním záležitostem zrušil rozsudek toho okresního a vrátil spor Václava Varadi s hokejovými Pardubicemi zpět k prvoinstančnímu soudu, se k celé záležitosti vyjádřil i samotný Varaďa.

Foto: David Ryneš, Sport.cz

Hokejový trenér Václav Varaďa

Článek

„Rozhodnutí soudu respektuji, z procedurálních důvodů se vracíme na začátek. Smlouvy se ale musí dodržovat,“ uvedl Varaďa v pátek večer na svém instagramu a facebooku.

Pardubice se Varaďu rozhodly nečekaně odvolat letos v lednu, přestože měl smlouvu platnou až do roku 2028. Svůj krok odůvodňovaly Varaďovým neplněním a opakovaným porušováním smlouvy, špatnou spoluprací s členy realizačního týmu i některými hráči. Varaďa s vyjmenovanými odůvodněními nesouhlasil a kategoricky mj. odmítl, že by své hráče či členy realizačního týmu urážel.

Varaďa po Dynamu požaduje 11,6 milionu korun a rovněž omluvu v deníku Sport a na své internetové platformě za to, že majitel Pardubic Petr Dědek označil Varaďovy trenérské metody za vojenskou šikanu. To podle kouče zasáhlo do jeho osobnostních práv.

Příklep s Patrikem Eliášem a Václavem VaraďouVideo: Sport.cz

Okresní soud v Pardubicích uznal, že Dynamo musí výše požadovanou sumu zaplatit v plném rozsahu. Klub se ale odvolal a podle krajského soudu ten okresní nepostupoval zcela v souladu se zákonem, když vydal takzvanou kvalifikovanou výzvu a rozsudek pro uznání. Dle předsedy senátu Bořivoje Hájka žalobce neučinil dostatečně určité, konkrétní a srozumitelné podání. Nevylíčil, z čeho by se dalo dovodit, že jeho nárok je oprávněný.

„Disciplína, korektnost, férovost a slušné chování jsou hodnoty, které jsou a vždy byly mou vizitkou. A v českém hokeji někdy bohužel chybí. Další postup každopádně řeší právníci a já se mohu s čistou hlavou věnovat hokeji,“ nechal se dnes slyšet Varaďa.

Už se těší na páteční a sobotní start NHL v podání Buffala a New Jersey v Praze. Ten druhý uvidí naživo a je jasné, komu bude držet palce. „V Buffalu Sabres jsem strávil osm fantastických let a díky dlouholetým vztahům a absolutnímu vzájemnému respektu budu mít možnost být při tom a sledovat, jak se hokej dělá na té nejvyšší úrovni,“ neskrývá Varaďa nadšení.

  3 : 1 Pardubice - Litvínov 3 : 1 dohráno
20241004T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Litvínov
Pardubice vs. Litvínov
Pardubice
Litvínov
  4 : 1 Olomouc - Hradec Králové 4 : 1 dohráno
20241004T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc
Hradec Králové
  1 : 2 Mladá Boleslav - Sparta 1 : 2 dohráno
20241004T17 : 30:00+0200
Mladá Boleslav vs. Sparta
Mladá Boleslav vs. Sparta
Mladá Boleslav
Sparta
  5 : 4 pp Karlovy Vary - Brno 5 : 4 pp   dohráno
20241004T17 : 30:00+0200
Karlovy Vary vs. Brno
Karlovy Vary vs. Brno
Karlovy Vary
Brno
  6 : 3 Třinec - Liberec 6 : 3 dohráno
20241004T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Liberec
Třinec vs. Liberec
Třinec
Liberec