Hlavní obsah

Varaďa chce po hokejových Pardubicích přes 11 milionů a omluvu za vojenskou šikanu

Hokejový trenér Václav Varaďa se vrací do Pardubic. Ne však na střídačku, ale jako žalobce, který chce po svém bývalém zaměstnavateli HC Dynamo Pardubice jedenáct milionů a šest set tisíc korun jako odstupné za předčasné ukončení smlouvy. Případem se bude ve čtvrtek zabývat pardubický krajský soud, kam se klub odvolal poté, co v červnu okresní soud vyhověl Varaďově žalobě o přiznání odstupného.

Foto: Vlastimil Vacek

Trenér Václav Varaďa ještě na střídačce Pardubic

Článek

Kromě jedenácti milionů šesti set tisíc korun a zákonných úroků z prodlení také požaduje, aby se mu pardubický hokejový klub omluvil v deníku Sport a jeho internetové platformě za to, že byly jeho trenérské metody označeny za vojenskou šikanu, což podle bývalého trenéra zasáhlo do jeho osobnostních práv.

Osmačtyřicetiletý Varaďa skončil na lavičce ambiciózního Dynama letos v lednu, kdy majitel klubu Petr Dědek nebyl spokojen s tím, jak podle jeho slov svéhlavý trenér komunikoval a narušoval atmosféru v kabině. A odvolaný kouč se teď brání. U okresního soudu byl úspěšný, neboť soud uznal, že žalovaný Hockey Club Dynamo Pardubice musí výše požadovanou sumu zaplatit v plném rozsahu.

Rozhovor s Václavem VaraďouVideo: Sport.cz

Klub se proti verdiktu odvolal, proto se bude ve čtvrtek dopoledne projednávat u pardubické pobočky Krajského soudu v Hradci Králové.

Obchodní tajemství

„Žalovaná strana (Hockey Club Dynamo Pardubice) brojí proti rozsudku Okresního soudu v Pardubicích, jenž žalobci vyhověl v plném rozsahu. Podrobnější informace v tuto chvíli nebudeme uvádět s ohledem na obchodní tajemství,“ řekl mluvčí krajského soudu Martin Kos.

Foto: David Ryneš, Sport.cz

Hokejový trenér Václav Varaďa

Podle rozsudku okresního soudu však jde o 11 milionů a šest set tisíc korun plus zákonné úroky z prodlení. „Okresní soud vyhověl Václavu Varaďovi v plném rozsahu. Žalovaná strana je povinna zaplatit částku v plném rozsahu a zveřejnit v deníku Sport a jeho internetové verzi omluvu za to, že nepravdivě označovala jeho trenérské metody za vojenskou šikanu a tím zasáhla do jeho osobnostních práv,“ řekl mluvčí pardubického okresního soudu Karel Gobernac.

Peníze požaduje žalující vyplatit od ledna 2024, kdy se Dynamo Varadi zbavilo.

Minimálně zvláštně se jeví, že klub na první kolo soudního sporu vůbec nereagoval. V zákonné době se nevyjádřil, a tak okresní soud rozhodl, že požadavky Varadi uznává. Po tomto verdiktu začal klub jednat a vstoupil do právního sporu a proti verdiktu se odvolal.

  Litvínov - České Budějovice dnes 17 : 30
20241001T17 : 30:00+0200
Litvínov vs. České Budějovice
Litvínov vs. České Budějovice
Litvínov
České Budějovice
  Hradec Králové - Plzeň dnes 18 : 00
20241001T18 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Plzeň
Hradec Králové vs. Plzeň
Hradec Králové
Plzeň
  Liberec - Karlovy Vary dnes 18 : 00
20241001T18 : 00:00+0200
Liberec vs. Karlovy Vary
Liberec vs. Karlovy Vary
Liberec
Karlovy Vary
  Brno - Pardubice dnes 18 : 00
20241001T18 : 00:00+0200
Brno vs. Pardubice
Brno vs. Pardubice
Brno
Pardubice
  Kladno - Třinec dnes 18 : 00
20241001T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Třinec
Kladno vs. Třinec
Kladno
Třinec