Hlavní obsah

V Pardubicích je rušno, řeší se trenéři. Do Dynama má mířit Miloslav Hořava

V tabulce jim sice patří druhé místo, jenže k ideálu má aktuální situace v hokejových Pardubicích na míle daleko. Jeden z největších favoritů extraligy prohrál tři z posledních čtyř zápasů a hlavně na mužstvu jen stěží poznáte herní tvář, kterou by se chtělo na ledě prezentovat. A dobře to ví i vysoce ambiciózní majitel klubu Petr Dědek. V kancelářích nejužšího vedení Dynama je teď hodně živo a vše směřuje k tomu, že dojde ke změně v realizačním týmu. Na radaru Pardubic má být Miloslav Hořava!

Zaostřeno na extraligu 7. 10. 2024Video: Sport.cz

Článek

Už debakl 1:6 na ledě Českých Budějovic po naprosto bezkrevném výkonu ve 3. extraligovém kole byl prvním varováním.

Další přišel na konci září, kdy Dynamo podlehlo doma Spartě 0:4. V pátek sice přišel skalp Litvínova, který však o dva dny později vystřídala trudná nálada po prohře 1:2 v prodloužení v derby v Hradci Králové.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Dynamo Pardubice 2:1 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Pardubice pořád považuju za extraligový výkvět a tolik chyb (jako proti Hradci Králové) bych opravdu nečekal. Takové chyby mě u špičkového týmu, jako jsou Pardubice, překvapovaly. Kdyby měl Hradec hráče schopné proměňovat vytvořené šance a Pardubicím skvěle nechytal Will, domácí by rozhodně vyhráli větším rozdílem,“ říkal v pondělí televizní expert Milan Antoš v pořadu Zaostřeno na extraligu na stránkách Sport.cz.

Na Pardubicích na první dobrou poznáte, že v organizaci hry mají velké mezery. V kuloárech se šíří zvěsti, že hlavní kouč Marek Zadina by k sobě potřeboval za asistenta zkušenějšího parťáka se zvučným jménem, než jaká, při vší úctě, mají současní asistenti Vít Černohous a Václav Kočí.

Pardubice měly sondovat situaci ohledně současného kouče dvacítky Patrika Augusty, na tuto variantu ale nedojde. V kontaktu byly i s Martinem Pešoutem (toho času koučem prvoligového Chomutova), kde ale konkrétní nabídka na stole neležela. V pondělí se začalo objevovat jméno Miloslava Hořavy. Zdroje Sport.cz to potvrzují, deník Sport pak přišel v pondělí večer s informací, že „dohoda je blízko“.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Miloslav Hořava na tréninku Sparty. Archivní foto

Třiašedesátiletý odborník skončil po minulé sezoně na střídačce Sparty, v níž s přestávkami působil od roku 2020. Svůj odchod oznámil pražskému klubu s předstihem už v průběhu uplynulého ročníku s tím, že si chce od hokeje na nějaký čas odpočinout.

Nyní se jeví jako velmi reálné, že by se do hokejového kolotoče zase mohl vrátit.

Co by to znamenalo pro Marka Zadinu?

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Pardubic Marek Zadina po prohraném sedmém utkání finále play off extraligy

Samozřejmě by záleželo na domluvě klubového vedení s Hořavou, za jakých okolností by byl ochoten Dynamu kývnout.

Byť je Hořava vnímán jako velmi náročný kouč, fungovat v trenérském tandemu mu nedělá problém. Viz titul s Litvínovem v roce 2015 s Radimem Rulíkem nebo i spolupráce ve Spartě s Josefem Jandačem či následně Pavlem Grossem.

I proto se podle zdrojů Sport.cz zdá jako pravděpodobnější varianta, že případný Hořavův příchod by nutně neznamenal ukázané dveře Marku Zadinovi.