Hlavní obsah

Už mi fakt docházely nápady, proč nemůžu vzít kluka do kabiny, smál se Kohout

Po třech porážkách hokejisté Olomouce potřebovali body jako sůl. Proto v duelu s Českými Budějovicemi všechno vsadili na jednu kartu. Úporně bránili a trpělivě čekali na šance. A taktika jim vyšla dokonale. K výhře 3:1 dvěma góly, v dresu Hanáků prvními, přispěl útočník Martin Kohout (29), jehož přímení k týmů Kohoutů opravdu sedí… Poprvé se trefil v oslabení za stavu 1:1, podruhé 29 sekund před koncem do prázdné brány, když Motor hrál bez gólmana.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Banes Motor České Budějovice 3:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Máte první body, je to velká úleva?

Asi ano. Bylo to hraniční. Všichni jsme věděli, že už potřebujeme body získat, a to jakkoliv. Oddechli jsme si ale jen částečně. Ještě to pořád není ono, doufám, že půjdeme dál nahoru.

Jak těžké to proti Motoru bylo?

Jelikož se nám nepodařily první tři zápasy, tak to bylo především po psychické stránce náročné. Za takové situace až moc chcete. Zvládli jsme to ale, a to je důležité.

Zdálo se, že poté, co jste v minulých zápasech celkem patnáctkrát inkasovali, byla vaší prioritou obrana. Z ní jste pak vyráželi k brejkům, které přicházely…

Hlavně jsme se soustředili na naši hru, protože jsme v ní měli nějaké výpadky. Když se budeme každý na ledě věnovat tomu, čemu máme, vždycky vyplave někdo, kdo dá gól, a dopadne to zase jako teď.

Dvěma góly, které jste Jihočechům vstřelil, jste vyrovnal své loňské maximum v barvách brněnské Komety. To se počítá, ne?

Jo, ale spokojený určitě nejsem. A co bylo loni, je už za mnou. Doufám, že v této sezoně to bude vypadat poněkud jinak.

Máte motivaci třeba na dvouciferný zápis, jaký se vám podařil, když jste hrával třeba v Karlových Varech?

Každý útočník chce skórovat, bodovat a je od toho i hodnocen. Já jsem ale postupem věku od toho upustil. U mě převyšuje týmový úspěch.

Takové nastavení platí v Olomouci pro každého. Našel jste se tam?

Myslím, že ano. Kluci jsou tady super. Jak šlapali, tak je znám z dřívějška. Do útočného pásma se tady obtížně dostává, natož ke střelám. To všechno teď platilo.

V novém působišti jste na první trefy dlouho nečekal. Co byste k nim řekl?

V prvním případě bylo dobře ubráněné oslabení. Sylva Kusko do toho píchnul, já viděl, že obránce se toho bál, začal couvat, zkusil jsem tedy vystřelil na první tyčku, protože gólman byl napřed, a vyšlo to.

A gól do prázdné… To byla odměna od Michala Kunce. Na ledě jsem byl dlouho, chtěl jsem střídat, nedařilo se mi to, on to posunul a já do toho jen plácnul. Musím mu za tu nahrávku poděkovat a také všem klukům, za to, jak to skvěle ubránili.

Po debaklu ve Vítkovicích trenéři přeházeli sestavu a vy jste se dostal do první lajny s Kuskem a Káňou. Jak vám to sedlo?

Očividně dobře. Nějakou změnu to asi chtělo. S Kuskem jsem odehrál v přípravě snad jednu třetinu, s Káňou žádnou. Zkusili jsme si jeden trénink a šli jsme na to. Myslím si však, že na této úrovni by si hráči měli vyhovět za jakýchkoliv podmínek.

Všichni jste hrávali také za Brno, a právě na půdu Komety jedete v pátek. Jaké to tam pro vás bude?

Nad tím jsem ještě nepřemýšlel. Soustředil jsem se na tento zápas , abych podal co nejlepší výkon a pomohl ke kýženému vítězství. To se povedlo, vyspíme se a ve středu začneme řešit Brno.

Na konci vás vyvolávali fanoušci. Jak jste se cítil?

Bezvadně, zejména proto, že po posledních třech zápasech jsem musel vysvětlovat staršímu klukovi, proč ho nemůžu vzít do kabiny, když jsme prohráli. Už mi fakt docházely nápady. Jsem šťastný, že konečně v ní mohl být. Moc jsem si to užil, bylo to perfektní.

Související témata:
  5 : 2 Pardubice - Mladá Boleslav 5 : 2 dohráno
20240924T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice
Mladá Boleslav
  3 : 1 Olomouc - České Budějovice 3 : 1 dohráno
20240924T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. České Budějovice
Olomouc vs. České Budějovice
Olomouc
České Budějovice
  2 : 4 Liberec - Litvínov 2 : 4 dohráno
20240924T18 : 00:00+0200
Liberec vs. Litvínov
Liberec vs. Litvínov
Liberec
Litvínov
  4 : 1 Kladno - Brno 4 : 1 dohráno
20240924T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Brno
Kladno vs. Brno
Kladno
Brno