Hlavní obsah

Utkání bylo špinavé, my jsme úplně vyhořeli, zlobil se Pešán po prohře

Po třech bodech z Brna přišla pro Bílé Tygry studená sprcha. Z prvního utkání na domácím ledě v letošní sezoně si Liberec nepřipsal ani bod a podlehl Vítkovicím 2:4. Zápas navíc poznamenalo hned 14 vyloučení a hromadná bitka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Vítkovice Ridera 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Utkání bylo špinavé a rozkouskované mnoha vyloučeními. My jsme v něm úplně vyhořeli, naše přesilová hra je velmi špatná a blbě ji řešíme,“ neskrýval zklamání po prohře trenér Liberce Filip Pešán. Jeho tým z pěti možností dokázal využít jen jedinou početní výhodu. Branka Martina Ryšavého to ale už jen zkorigovala na konečný výsledek. Ani závěrečný tlak Severočechům vyrovnání nepřinesl.

Liberec si zápas zkomplikoval hned v první dvacetiminutovce, když dostal dva góly. „Hned na začátku jsme měli několik šancí, bohužel jsme je ale nevyužili. To soupeře možná nakoplo a poté nám odskočil na dva góly,“ mínil po zápase autor druhé trefy Bílých Tygrů Ryšavý.

Hned v úvodu druhé části se ale Liberečtí dokázali dostat na dostřel, ve svém prvním zápase sezony se prosadil Oscar Flynn. „Bylo to trochu speciální, přišlo hodně lidí. Ještě se do toho musím dostat, ale za gól jsem rád,“ říkal pětadvacetiletý útočník, kterého do prvního duelu Liberce nepustil disciplinární trest ze závěru loňské sezony.

Zápas byl vyhrocený a zhruba v jeho polovině se strhla pořádná mela po Košťálkově hitu na Lantošiho. Svých spoluhráčů se přijelo zastat hned několik hráčů, včetně hostujícího gólmana Lukáše Klimeše. „Kdyby se do toho nezapojil, šli bychom nejspíše do oslabení. Vyhrocené to bylo, každý chce dobře začít a sbírat body. My si je ale za tento duel nezasloužili,“ uvědomoval si Flynn.

V početní výhodě strávili Severočeši velké množství času, dokonce hráli i pětiminutovou přesilovku za faul Marcela. „Přenesli jsme si to z prvního zápasu. Nejenže nedáváme góly, ale jednotlivé situace řešíme špatně. To bude hlavní náplň našich dalších tréninků,“ vykládal trenér Pešán.

2. kolo: Liberec - Vítkovice

Důležitost přesilovek si uvědomuje i Flynn. „Musíme se na to podívat. Je potřeba, abychom v nich byli přesnější a více se tlačili do brány. Mohli jsme v nich dát spoustu gólů a rozhodnout zápas. Takhle jsme si utkání hodně zkomplikovali a jsme bez bodu.“

Kromě problémů s přesilovkami Liberec řeší i rozsáhlou marodku. „Někteří kluci se zranili už v přípravě, bylo to trochu smolné. Vím, že se připravují v posilovně, tak snad se co nejdříve vrátí,“ vysvětloval Flynn absence beka Vojtěcha Budíka a útočníků Michala Bulíře s Markem Zacharem.

V pátek se na listinu zraněných hráčů přidal i obránce Radim Šimek, který se zranil při rozbruslení před duelem s Vítkovicemi. „Je to velká ztráta. Doufám, že bude co nejdříve zase připraven. I když ale nehraje, musíme se s tím nějak popasovat. Kvalitních hráčů tu na to máme dost. Příště musíme být lepší,“ uzavíral Flynn.