Hlavní obsah

Úleva pro Motor, naopak Plzeň si zoufá: Jsme žalostní a marní

Duel celků ze spodku tabulky místy připomínal střetnutí hluchého se slepým. Chybějící kvalitu a pohodu na hokejkách se České Budějovice i Plzeň snažily nahradit bojovností a zarputilostí. Z dramatického duelu nakonec vyšel lépe domácí Motor, který výhrou 2:1 přikoval Západočechy na dno extraligy. „Jsme marní, žalostní,“ těžko hledal slova útočník Jakub Lev, nový kapitán Škody.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor České Budějovice vs. HC Škoda Plzeň 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

12. kolo: České Budějovice - Plzeň

Přitom v první třetině šli do vedení aktivně hrající hosté. „V takovýchto situacích už vstupuje do výkonu týmů i jednotlivců psychika. Plzeň se s tím ze začátku vypořádala lépe a potrestala jednu naši chybu,“ líčil českobudějovický asistent trenéra Jiří Hanzlík. „Byli jsme dost nervózní. Není příjemné hrát o posledního fleka,“ připouštěl v rozhovoru pro klubový web domácí forvard Lukáš Pech.

Jihočeši těsně před sirénou odpověděli, jenže sudí po dvojité poradě s videem gól Beránka neuznali. Nejprve sice po dlouhých minutách zjistili, že kotouč přešel brankovou čáru, poté si však Plzeň vzala úspěšnou trenérskou výzvu. „Rozhodčí nejdřív ukážou gól, pak zase rozpaží. Měli by to nějak sjednotit, je to divné. Ale pravidla jsou pravidla, Bery do gólmana hokejkou zajel,“ uznal Pech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Plzeň, po dvojitém přezkoumání u videa rozhodčí neuznali gól domácíchVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Motor však utkání otočil díky dvěma využitým početním výhodám. Přesilovku pět na tři nejprve využil po pasu nejzkušenějšího hráče Milan Gulaš. „Guli je střelec od pánaboha, umí to trefit. Kdo jiný by to měl dát než on,“ usmíval se nahrávající Pech. A pět minut před koncem se poprvé v modrožlutém dresu prosadil kanadský obránce Will Reilly. „Za tři body jsme strašně rádi, i když nám chyběla lehkost a výkon byl křečovitý,“ uvědomoval si Hanzlík.

Naopak Škoda i v šestém říjnovém zápase musela skousnout hořkost porážky. „Na obou týmech bylo vidět, že nejsou v optimálním rozpoložení. Kluci zaslouží pochvalu za to, jak utkání odbojovali, ale naše vyloučení rozhodla,“ smutnil hostující asistent Václav Pletka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Plzeň 2:1 (55. Reilly)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pořádně sebekriticky k celému týmu se pak v rozhovoru pro plzeňský web rozpovídal Jakub Lev. „Nikdo v týmu není v pohodě, všechny nás to štve, pracujeme na tom, musíme to ovšem ukázat na ledě, a ne zůstat pouze u řečí,“ ví 33letý forvard. „Jako plzeňského rodáka mě tato situace se*e o mnoho víc. Věřím, že každá změna nám může pomoct,“ mínil Lev, který před utkáním převzal kapitánské céčko od Jana Schleisse.

Indiáni se rovněž rozloučili s kanadským útočníkem Olivierem Archambaultem a generální manažer Martin Straka pohrozil razantním řezem v kádru, pokud se tým brzy nezvedne. „Situace je vážná, musíme začít co nejdříve bodovat, aby nám neujel vlak,“ ví Lev.

„Teď jsme sice bojovali, ale to musí být samozřejmost. Potřebujeme nyní přidat určitou nadstavbu. Na jeden gól se navíc nedá vyhrát zápas, musíme začít dávat více branek,“ doplnil nový kapitán.

  4 : 2 Pardubice - Třinec 4 : 2 dohráno
20241018T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  3 : 1 Olomouc - Karlovy Vary 3 : 1 dohráno
20241018T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. Karlovy Vary
Olomouc vs. Karlovy Vary
Olomouc
Karlovy Vary
  5 : 0 Hradec Králové - Sparta 5 : 0 dohráno
20241018T18 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové
Sparta
  4 : 3 Mladá Boleslav - Liberec 4 : 3 dohráno
20241018T17 : 30:00+0200
Mladá Boleslav vs. Liberec
Mladá Boleslav vs. Liberec
Mladá Boleslav
Liberec
  5 : 2 Litvínov - Brno 5 : 2 dohráno
20241018T17 : 30:00+0200
Litvínov vs. Brno
Litvínov vs. Brno
Litvínov
Brno
  2 : 1 České Budějovice - Plzeň 2 : 1 dohráno
20241018T17 : 30:00+0200
České Budějovice vs. Plzeň
České Budějovice vs. Plzeň
České Budějovice
Plzeň