Hlavní obsah

Třinecký útočník Roman čekal na gól padesát zápasů. Já to ani nechci počítat, pousmál se

Neuvěřitelných padesát zápasů čekal v hokejové extralize na vstřelenou branku slovenský útočník Třince Miloš Roman. Trefil se 30. prosince loňského roku doma proti Liberci (6:3) od té doby na cestě za čtvrtým mistrovským titulem v řadě i při rozjezdu nové sezony gólově mlčel. Dočkal se po 281 dnech v sedmé minutě utkání 9. kola proti Karlovým Varům.

Foto: www.hcocelari.cz

Útočník Třince Miloš Roman.

Článek

V šesté minutě úvodní třetiny podruhé a definitivně přivedl Oceláře do vedení, které domácí následně navýšili na konečných 5:1. „Já to snad ani nechci počítat,“ odpovídal s úsměvem na tváři Roman na otázku, zda tuší, kolik zápasů na gól čekal.

„Ale samozřejmě jsem rád, že mi to tam konečně spadlo. Před zápasem za mnou přišel Andrej Nestrašil a říkal mi, že na tohle téma něco říkali v televizi. To mě možná trochu nakoplo,“ pokračoval slovenský reprezentant.

Dlouhou dobu bez vstřelené branky se snažil obrátit do pozitivna. „Vyhráli jsme i bez mých gólů další titul a ten týmový výsledek je vždy nejdůležitější. Takhle to budu vždy hodnotit,“ pousmál se Roman.

Střeleckou bídu se nesnažil zvrátit ani speciálními rituály. „V tom to není. Je třeba být důrazný v koncovce a tlačit se do ní,“ řekl a přesně tak se v 7. minutě úvodní třetiny i zachoval.

Po nahrávce Vrány v útočném pásmu obelstil nejprve obránce Dlapu a pak výjezdem od levého mantinelu i brankáře Habala, kolem něhož puk zasunul do branky.

„Vybojovali jsme puk na naší polovině a Peťo (Vrána) to prostrčil do útočného pásma. Viděl jsem, že Paťo Hrehorčák jde do brány, a potom už to nějak instinktivně vzniklo,“ líčil Roman, který skóroval čtvrt minuty poté, co útočník Karlových Varů srovnal na 1:1. „Zareagovali jsme na to vyrovnání velmi dobře. To je vždy důležité,“ zdůraznil Roman.

Naopak hosté ze západních Čech už na druhé vedení Ocelářů odpověď nenašli. „Odehráli jsme, až na pár výjimek, poctivých šedesát minut a vrátilo se nám to. Využili jsme šance, které jsme dostali a dobře jsme si to pohlídali,“ hodnotil druhou výhru Třince za sebou slovenský útočník, jemuž se po utkání dostalo od trenéra Zdeňka Motáka nezvyklé pochvaly.

„Dal vítězný gól. Je skvělé, že se po té brankové mizérii zase zapsal do listiny střelců. On hraje výborně. Dívat se na něho, je jako číst v nějaké učebnici hokeje. Bohužel nedává góly, ale dnes to protrhl. Doufejme a přejeme mu, aby v tom pokračoval,“ říkal třinecký trenér.

První góly v sezoně dali i Andrej Nestrašil a Viliam Čacho. V sezoně se tak trefili už všichni útočníci Třince. „Pro každého je důležité, když dá gól, to je erupce štěstí a krásy. Každý z toho má radost, všichni na ledě, my na střídačce a nejvíce ten hráč, který gól dá,“ zdůraznil Moták.