Hlavní obsah

Třinec trápí zakončení. Nejsme tam, kde bychom měli být, ví Čacho

Hokejisté mistrovského Třince se v úvodu sezony trápí v koncovce. Proti Spartě (0:3) nedali gól žádný, proti Brnu jeden (1:2 po nájezdech) a stejně se jim vedlo i na ledě Vítkovic, kde skóroval pouze slovenský útočník Viliam Čacho. K bodu to stačilo, druhý ale pro sebe získali v prodloužení po vítězství 2:1 Ostravané, kteří dvakrát udeřili v přesilové hře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. HC Oceláři Třinec 2:1 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

4. kolo: Vítkovice - Třinec

„Od začátku sezony nedáváme těch gólů moc, v přípravě nám to tam padalo trochu lépe. Ale náš výkon nebyl špatný. Máme bod, bereme i ten, vážíme si každého. Ale myslím si, že dneska jsme mohli brát i více,“ přemítal Viliam Čacho.

Oceláři se v této sezoně gólově „utrhli“ jen jednou, doma proti Českým Budějovicím, kdy skórovali čtyřikrát. V dalších třech duelech to byla velká střelecká bída. „Vítkovice hrály super, i v obraně, kde nám nedovolili moc dorážek. Ale někdy je to i o tom, že špatně přečteme hru a ten puk se odrazí jinam, nebo nejsme v prostorech, kde máme být,“ vysvětloval dosavadní střelecké trápení úřadujících extraligových šampionů slovenský útočník Třince.

Vítkovická obrana byla pevná, přestože jí scházel zraněný kanadský obránce Stuart Percy. Proti Třinci se místo něj do první obranné dvojice vedle Jana Košťálka posunul bojovník Patrik Marcel. Rozdal tři bodyčeky, zablokoval šest střel Ocelářů a na Marka Mazance vyslal tři střely.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice–Třinec 1:1 (52. Čacho)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Měl ale také podíl na vyrovnávacím gólu Čacha. „Utkání mělo všechno. Náboj, energii, prostě všechno,“ usmíval se Patrik Marcel, jenž přišel do Ostravy před touto sezonou. Moravskoslezské derby proto ochutnal poprvé v kariéře. „Vůbec mi to nepřišlo, že se blíží derby. Nijak se o tom v kabině nemluvilo. Kluků jsem se raději ptal, jestli to je fakt derby. Řekli, že jo, ale nějak to neprožívali,“ podivoval se Marcel, který má s čím porovnávat, protože v minulých dvou ročnících oblékal dres Hradce Králové, velkého rivala Pardubic. Předtím hrál extraligu také za České Budějovice a mateřskou Plzeň.

Vítkovice se proti Třinci do vedení dostaly v závěrečné minutě druhé třetiny, kdy využil početní výhodu Jindřich Abdul. Vedení ale neudržely. V 52. minutě vyrovnal Čacho z míst, kde měl operovat právě Marcel. Ten ale o malý moment dříve atakoval nešetrně u mantinelu Mariana Adámka a nestihl se vrátit před branku.

Třinecký bek zůstal ležet v hlavou v rukavicích, to ale jako by více rozhodilo domácí hráče. „Zůstal ležet, ale pak hrál, tak je asi v pohodě,“ pokrčil rameny Marcel. „Hrát jsme nepřestali, ale nevím, musím se na to, proč padl gól, podívat,“ řekl vítkovický bek.

Třinečtí pokračovali v útočné akci, která skončila vyrovnávací brankou na 1:1 z hole Viliama Čacha. „Ta situace s Majem se udála mimo můj úhel, takže jsem o ní vůbec nevěděl. Až když jsme se šli radovat z gólu, tak jsem viděl, že tam leží. Ale je v pořádku, to je hlavní,“ těšilo Čacha.

Už méně ho těšila třetí porážka ze čtyř zápasů. „Výkon byl lepší než proti Brnu, ale potřebovali bychom trochu štěstí a třeba ty špinavé góly. Pak přijdou i ty pěkné a zlomí se to,“ zdůraznil.

  5 : 2 Pardubice - Mladá Boleslav 5 : 2 dohráno
20240924T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice
Mladá Boleslav
  3 : 1 Olomouc - České Budějovice 3 : 1 dohráno
20240924T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. České Budějovice
Olomouc vs. České Budějovice
Olomouc
České Budějovice
  2 : 4 Liberec - Litvínov 2 : 4 dohráno
20240924T18 : 00:00+0200
Liberec vs. Litvínov
Liberec vs. Litvínov
Liberec
Litvínov
  4 : 1 Kladno - Brno 4 : 1 dohráno
20240924T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Brno
Kladno vs. Brno
Kladno
Brno
  2 : 1 pp Vítkovice - Třinec 2 : 1 pp   dohráno
20240924T17 : 30:00+0200
Vítkovice vs. Třinec
Vítkovice vs. Třinec
Vítkovice
Třinec
  0 : 5 Plzeň - Sparta 0 : 5 dohráno
20240924T17 : 30:00+0200
Plzeň vs. Sparta
Plzeň vs. Sparta
Plzeň
Sparta
  6 : 3 Karlovy Vary - Hradec Králové 6 : 3 dohráno
20240924T17 : 30:00+0200
Karlovy Vary vs. Hradec Králové
Karlovy Vary vs. Hradec Králové
Karlovy Vary
Hradec Králové