Hlavní obsah

Ošklivé zranění, v akci nosítka. Nevypadalo to vůbec dobře, přiznal sparťan Ton

Aktualizováno

Na úterní večer budou chtít na západě Čech pořádně rychle zapomenout. Plzeňští hokejisté doma po žalostném výkonu schytali od pražské Sparty debakl 0:5. Navíc přišli o jednoho z nejaktivnějších hráčů, po nezaviněném střetu se svíjel na ledě útočník Ondřej Rohlík. Zdravotníci ho museli odvážet na nosítkách a zamířil rovnou na vyšetření do nemocnice. Podle vyjádření klubu na sociálních sítích by ale měl být v pořádku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Sparta, zranění domácího RohlíkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

4. kolo: Plzeň - Sparta

Ve 29. minutě krátce po druhém hostujícím gólu přišla pro modrobílé další katastrofa. Autor dvou sparťanských tref Petr Ton u mantinelu slabší intenzitou najel do Rohlíka, který kontakt neustál a při pádu si přisedl pravou nohu. Nepříjemný karambol zřejmě koleno nevydrželo a 23letý forvard trpěl dlouhé minuty v bolestech.

„Moc si to nevybavuju. Lehce jsem ho dohrál u mantinelu, ale nevím, jestli si tam pak nezkroutil nohu. Chci se na to zpětně podívat a případně mu napsat,“ popisoval Ton pro klubový web situaci ze svého pohledu. „Nevypadalo to vůbec dobře. Je blbý, když se to takhle stane a jste toho součástí, protože nikdo nikomu takové zranění nepřeje. Doufám, že to nebude vážný,“ vzkázal Ton protihráči, který ve Škodovce hostuje z Pardubic.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ondřej Rohlík z Plzně odjíždí z ledu na nosítkách.

Incident samozřejmě rozmrzel i Západočechy. „Vždycky to je nepříjemný moment, když je spoluhráč odvážen na nosítkách. Zákrok jsem neviděl, pouze jsem se ptal rozhodčích, jestli ho budou zkoumat na videu, ale řekli mi, že to byl čistý střet,“ prohlásil útočník Jakub Lev pro plzeňský web. Klub zatím podrobnosti ke stavu hráče nevydal. „Ondřej Rohlík by měl být v pořádku,“ uvedl jen hned po utkání na sociálních sítích.

Lev měl ke smutku o důvod víc, jelikož domácí se nezvedli ani ve zbytku utkání a favoritovi vůbec neodporovali. „Chtěli jsme do toho od té chvíle ještě šlápnout, ale bohužel se to nepovedlo,“ litoval křídelník elitní formace.

Indiáni v utkání obdrželi několik hloupých gólů. Brankáři Nicku Malíkovi, který jinak předvedl spoustu solidních zákroků, vypadla z lapačky rána Salomäkiho. Při trefách 22letého mladíka Tona mu nejprve nepomohl odraz od zadního mantinelu, pak propustil za záda pokus z nulového úhlu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Sparta, hostující útočník Petr Ton zazářil dvěma gólyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Ještě větším problémem však pro Škodu je, že si takřka nic nevypracovala směrem dopředu. Na branku Josefa Kořenáře vyslala pouhých třináct střel. V neděli v Mladé Boleslavi jich bylo patnáct, to si však Západočeši odvezli alespoň bod. „Tohle je jeden z našich velkých problémů, navíc se ani moc nedostáváme do šancí. Na jeden gól budeme vyhrávat těžko,“ uvědomoval si Lev.

Plzeň sice na úvod sezony zvítězila v prodloužení ve Vítkovicích, na první tříbodovou výhru však stále čeká. Ve čtyřech duelech vstřelila pouhých pět branek, jedinou z nich při hře pět na pět, v Boleslavi ji měl na svědomí právě Rohlík.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Petr Ton ze Sparty slaví branku proti Plzni.

Ani Spartu start nového ročníku nezastihl v ideální pohodě, výbuchy s Kladnem a Karlovými Vary jsou však nyní v hlavním městě zřejmě zapomenuty. „Takový zápas jsme potřebovali jako sůl, na psychiku nám to určitě pomůže. I herní projev byl skvělý, ale nesmí to zůstat u jediného utkání. Potřebujeme takhle pokračovat dál,“ uzavřel tříbodový Petr Ton, syn sparťanské legendy.