Hlavní obsah

Těžké léto Nestrašila. Operace a pak dvě nemoci najednou. Snad jsem si to vybral, přeje si

Kvůli zranění odstoupil ze šestého finálového zápasu proti Pardubicím a sedmý, po němž Třinec získal historický šestý a pátý mistrovský titul v řadě, pak Andrej Nestrašil sledoval jen v civilu z tribuny. Ihned po konci sezony mašíroval s utrženým ramenem na operaci, a nebýt dalších zdravotních obtíží, mohl stihnout úvod extraligové sezony. Do sestavy Ocelářů se vrátil ale až ve 3. kole proti Brnu, které obhájci trofeje však prohráli v nájezdech 1:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Andrej Nestrašil z Třince v neúspěšném nájezdu proti brankáři Komety Brno Michalu Postavovi

Článek

„Moc tréninků s týmem jsem ještě neabsolvoval, ale už jsem chtěl začít hrát. Není nač čekat,“ líčil Nestrašil.

Čekání si v minulých pěti měsících užil dost. Když už se plánoval vrátit po operaci ramene na led, dostal covid a k tomu ještě otravu z jídla. „Měl jsem nějakou bakterii (Yersinia), kterou člověk může mít z nějaké špatné úpravy masa. Musel jsem brát týden antibiotika, abych se toho zbavil. Bohužel se mi to takhle sešlo a o několik týdnů mě to zpomalilo,“ popisoval 33letý útočník.

První dva zápasy sledoval z tribuny, proti Kometě naskočil do hry po skoro půl roce ve druhé útočné formaci vedle Petra Vrány a Daniela Kurovského. „Očekával jsem, že to bude horší. Neříkám, že jsem spokojený s výkonem. Ale dal jsem do toho za těch uplynulých šestnáct, sedmnáct, osmnáct, nebo kolik to bylo, měsíců hodně úsilí. A doufám, že se mi to teď vrátí,“ říkal Nestrašil.

Po nezdaru s Brnem by rád co nejdříve oslavil vítězství. Ideálně hned v úterý, kdy je v Ostravě na programu úvodní ocelářské derby této sezony proti Vítkovicím (od 17.30 hodin). Ostravané vstoupili do nového extraligového ročníku výborně. Sice nejprve doma ztratili s Plzní (2:3 v prodloužení), další zápasy ale zvládli s velkým přehledem. Vyhráli v Liberci (4:2) a doma rozstříleli Olomouc (7:1).

To vstup Třince do sezony je lehce rozpačitý. Prohrál na Spartě (0:3), doma pak sice porazil České Budějovice (4:1), v druhém domácím utkání v řadě ale získal s Brnem jen bod. „Tady si člověk nevybere, každý zápas bude těžký. Nedokážu si představit, s kterým soupeřem bych si řekl: Tak, dneska si jdu zahrát, protože to bude nějaký jednoduchý hokej,“ zdůraznil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Kometa Brno 1:2 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Třinecká opora zanechala na marodce Martina Růžičku (po operaci ramene) a Jakuba Jeřábka (zlomenina nohy). A věří, že už se na ni v této sezoně nevrátí. „Ne že bych musel ležet doma s hadrem na čele, ale nepříjemné to bylo. Moc jsem zprvu nevěděl, co mi je, až zpětně z krevních testů jsem se dozvěděl, že to byl covid a yersinia. Snad jsem si to vybral a už mám dost protilátek, abych zůstal zdravý,“ doufal.

Trenér Zdeněk Moták před sezonou zdůrazňoval, že na žádného z marodů nebude tlačit. I návrat Nestrašila byl výhradně na rozhodnutí lékařů. „Byli jsme tak domluveni. Že až se budu cítit ready, tak mu řeknu. Den před utkáním s Kometou jsem mu řekl, že už bych do toho skočil,“ prozradil Nestrašil.

Na ledě se cítil dobře. „Určitě to nebylo ještě ono. Měl jsem nějaké ztráty kotouče, které bych za normálních okolností asi neudělal. Ale na to, že jsem do toho takto skočil, to nebylo úplně špatné,“ přemítal Nestrašil, jenž ze sestavy vytlačil mladého Poláka Kamila Walegu, který zamířil na hostování do slovenské Žiliny.

  Vítkovice - Třinec zítra 17 : 30
20240924T17 : 30:00+0200
Vítkovice vs. Třinec
Vítkovice vs. Třinec
Vítkovice
Třinec
  Plzeň - Sparta zítra 17 : 30
20240924T17 : 30:00+0200
Plzeň vs. Sparta
Plzeň vs. Sparta
Plzeň
Sparta
  Karlovy Vary - Hradec Králové zítra 17 : 30
20240924T17 : 30:00+0200
Karlovy Vary vs. Hradec Králové
Karlovy Vary vs. Hradec Králové
Karlovy Vary
Hradec Králové
  Pardubice - Mladá Boleslav zítra 18 : 00
20240924T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice vs. Mladá Boleslav
Pardubice
Mladá Boleslav
  Olomouc - České Budějovice zítra 18 : 00
20240924T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. České Budějovice
Olomouc vs. České Budějovice
Olomouc
České Budějovice
  Liberec - Litvínov zítra 18 : 00
20240924T18 : 00:00+0200
Liberec vs. Litvínov
Liberec vs. Litvínov
Liberec
Litvínov
  Kladno - Brno zítra 18 : 00
20240924T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Brno
Kladno vs. Brno
Kladno
Brno