Hlavní obsah

Těžká facka pro Pardubice. Teď přijdou nepříjemné věci. A na rovinu

Jen třikrát se hokejovým Pardubicím za poslední čtyři sezony přihodilo, že by v extralize prohrály o pět a víc gólů. Společný jmenovatel? České Budějovice. Naposledy v neděli, kdy Motor roznesl jednoho z favoritů na titul 6:1. Hlavně díky 28letému útočníkovi Nicku Olesenovi, který jako vůbec první Dán zaznamenal v tuzemské nejvyšší soutěži hattrick.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor Č. Budějovice vs. HC Dynamo Pardubice 6:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

České Budějovice - Pardubice1/10

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Konec prosince 2021, Pardubice musejí kousat domácí debakl 1:6 s Jihočechy. O dva měsíce později přichází na jihu Čech na závěr základní části potupa ještě o gól horší. Pravověrným fandům Dynama se tyto vzpomínky chtě nechtě musely v neděli vybavit…

„Na tom, co jsme spíš nepředvedli, než předvedli, mně vadí to, že nám chyběla odhodlanost, hladovost a s prominutím taková nas*anost, abychom v každém střídání každý souboj vyhráli,“ čertil se pardubický asistent trenéra Vít Černohous.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Pardubice 2:0 (13. M. Beránek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pro hosty bylo všechno špatně hned od úvodních minut. Na ledě působili lekle, už po šestnácti minutách prohrávali 0:3, a přestože ještě do první přestávky Smejkal snížil, obraz hry se poté nezměnil. Vůbec jste neměli dojem, že hosté mají touhu odevzdat úplně všechno pro vítězství.

A jako polehčující okolnost neobstojí, že k dispozici neměli marody Sedláka se Zohornou a disciplinárkou potrestaného Šustra.

„Sice nebyli kompletní, ale to je neomlouvá. Pořád mají obrovsky kvalitní mužstvo. Ale my byli celý zápas lepší, pohybem a předvedenou hrou jsme si zasloužili vyhrát. Dominovali jsme. A Pardubice položil čtvrtý gól,“ připomínal autor dvou asistencí Lukáš Pech trefu Olesena z 21. minuty, jíž dovršil hattrick a vyhnal tím Willa z pardubické branky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Českobudějovický Olesen dal Pardubicím hattrickVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Na dánského šikulu se 41letý bard coby pokladník hned chystal. Tři góly v jednom zápase mu neprojdou jen tak… „Bude to mít drahé. Nejen on, ale i Kondel a další, co vypisovali (prémie),“ zmiňoval Pech i spoluhráče Jáchyma Kondelíka, jenž už má od příští sezony podepsán nový kontrakt právě v Dynamu.

6421 fanoušků ve vyprodané Budvar aréně si hokej užívalo, a nejinak tomu bylo i u domácích hráčů a trenérů. „Fantastický výsledek, nádherný hokejový večer,“ rozplýval se Pech.

A asistent trenéra Jiří Hanzlík se přidával. „Jeden z nejlepších zápasů, které jsem tady zažil jako trenér. Od začátku jsme měli pohyb, bylo nás plné kluziště. V naší hře bylo všechno, co je potřeba k dobrému výkonu,“ liboval si Hanzlík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Pardubice, v Budvar aréně mají problémy s ledemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Jenže my jsme to domácím svým chováním na střídačce i na ledě neudělali složité. Teď si musíme říct nepříjemné věci a od toho se odrazit dál. Není to o tom se jenom chválit, ale říkat si věci na rovinu,“ věděl Černohous, že po Budějovicích přijde hlavně kárání.

Jestli padne na úrodnou půdu se ukáže už v úterý, kdy Pardubice hostí aktuálně druhý tým extraligové tabulky z Mladé Boleslavi.

Foto: ČTK / Taneček David, Profimedia.cz

Trenér Marek Zadina na lavičce Pardubic.