Hlavní obsah

Teplý se chce v Třinci odrazit zpátky za oceán: Takhle tiše uvažuju, ale čeká mě těžká cesta

V každém z dosavadních tří přípravných duelů dokázala nová třinecká útočná akvizice Michal Teplý bodovat. Jednou skóroval hned v úvodním utkání na ledě Frýdku-Místku (4:2) a dva góly vstřelil naposledy proti Banské Bystrici (5:2). Na přestřelce se Slovanem Bratislava (8:4) se podílel gólovou nahrávkou. Zdá se, že pro 23letého hokejistu by po návratu ze zámoří mohla být kabina Ocelářů dobrou v základnou.

Foto: www.hcocelari.cz

Útočník Třince Michal Teplý

Článek

„Vybral jsem si Třinec i kvůli tomu, jak se tady hraje a co mají za sebou. Je tady velká konkurence a prostor se posouvat. Navíc to byla nejlepší nabídka, jakou jsem měl,“ vykládal někdejší mládežnický reprezentant.

Do Česka se vrátil po necelých čtyřech letech, kdy se pokoušel probojovat do NHL. V Chicagu, které jej v roce 2019 draftovalo ze 105. místa, ale dostatečně nezaujal a celou dobu působil v AHL ve farmářském celku Blackhawks Rockford IceHogs. Za klub z Illinois odehrál celkem 206 zápasů, v nichž získal 91 bodů.

„Asi jsem nebyl dost dobrý, jednoduchá odpověď,“ vysvětloval rodák z Havlíčkova Brodu marné snahy nakouknout do NHL. „Těch věcí je tam ale asi více. Asi ne nadarmo se říká, že se musí všechno sejít a mít štěstí, ale prostě to nevyšlo,“ zdůrazňoval účastník dvou hokejových světových šampionátů do 18 let i do 20 let.

Sen o startu v nejlepší hokejové soutěži světa ale nevzdává. Věří, že právě angažmá v týmu šestinásobných extraligových šampionů by mu mohlo pomoct. „Takhle nějak tiše uvažuju, že by to mohlo dopadnout. Ale je to asi ještě dlouhá cesta k tomu, abych se tam jednou eventuálně vrátil,“ přemítal.

Třinci dal Teplý přednost před nabídkou ze severu Evropy. „Něco bylo ve Skandinávii, ale nedávalo to takový smysl jako Třinec. Že půjdu do Evropy, jsem věděl nějaký čas, měl jsem na stole více možností a vybral jsem si Třinec. Přicházím do dlouhodobě nejlepší organizace v Česku. Vím, že tady jsou velká očekávání od každého, a přesně na to se těším. Věřím, že jsem připravený,“ říkal Teplý, jenž před odchodem do zámoří v extralize krátce působil.

Patnáct startů si v sezoně 2018/2019 připsal v Liberci (0+2), v ročníku 2020/2021 jednou oblékl dres Mladé Boleslavi (0+0). „V Liberci jsem se potkal s Liborem Hudáčkem a v Bolce Davida Ciencialu, jinak jsem v Třinci nikoho neznal. Ale do začátku sezony se poznáme dostatečně,“ pousmál se Teplý.

Toho s Třincem čeká ještě jeden přípravný zápas ve čtvrtek 29. srpna na ledě Vítkovic (od 17.30 hodin) a pak už ostrý start do sezony v podobě zápasů Ligy mistrů (CHL). Do ní vstoupí pětinásobní extraligoví vítězové z posledních pěti dohraných sezon v pátek 1. září na ledě Lausanne. Doma se Oceláři představí poprvé ve čtvrtek 12. září proto Växjö Lakers a na svém ledě se v CHL ukáží ještě v sobotu 14. září proti týmu Fribourg-Gottéron a na závěr skupiny ve středu 16. října proti polské Osvětimi (vše od 17 hodin).

Za obhajobou extraligového titulu vstoupí Slezané na ledě semifinálového soupeře z minulé sezony Sparty Praha (18. září), první domácí extraligový duel pak čeká Třinec o dva dny později proti Českým Budějovicím.

Související témata: